Pikëpyetjet e shumta për vrasjen okulte të çiftit nga Vlora/ Hetuesit dyshojnë se trupat u transportuan me…

Vlora

Pikëpyetjet e shumta për vrasjen okulte të çiftit nga Vlora/ Hetuesit dyshojnë se trupat u transportuan me…

Më: 21 dhjetor 2020 Në ora: 18:16
Foto Ilustrim

Ka katër mure, dëshmitarë që mungojnë të një krimi, por edhe një kamionçinë. Për të arritur në mbyllje të rrethit, për shkak të enigmës së bashkëshortëve shqiptarë Teuta dhe Shpëtim Pasho, të vrarë dhe të copëtuar, është e nevojshme të vëzhgohet me kujdes edhe një mjet jo fort i zakonshëm.

Mbase kamionçina është përdorur për të hedhur katër valixhet me copat e trupave përtej barrierave të autostradës.

Vrasësi ose vrasësit kishin disponueshmërinë e një mjeti të tillë, kur ishte koha për të hequr qafe eshtrat e burrit dhe gruas. Për këtë arsye, kontrollet janë gjithashtu duke u zhvilluar në automjetet në pronësi të të të njohurve të familjes në pesë vitet e fundit.

Nëse hipoteza e përdorimit të një mjeti të tillë rezulton e vërtetë, atëherë duket se janë të përfshirë të paktën dy persona, njëri që drejtonte dhe tjetri që ka hedhur bagazhet nëpër shkurre bri rrugës.  Ndoshta nuk ka lidhje me fazën e vrasjes, por gjithsesi një bashkëpunëtor i kufomave okulte.

Në hartë, eliminimi i çiftit Pasho fillon nga tre pika, megjithëse nuk është e sigurt se çifti ka kaluar vërtet nëpër secilën prej këtyre vendndodhjeve në orët e fundit kur ata ishin gjallë.

Nga raportet, duket se ata ishin në Castelfiorentin ose, mysafirë të një nipi, të shtunën në mbrëmje. Rinisja (me tren, sipas raporteve të pesë viteve më parë) që do të kishte ndodhur midis të dielës dhe të hënës është më e mjegullt. Kjo edhe për faktin se ata nuk kanë zhvilluar kontakte.

Elona, ​​e dashura e atëhershme e Taulant Pashos, djali i çiftit, mohon t’i ketë parë ata. Me të dalë nga burgu, të hënën 2 nëntor, gruaja thotë se ishte vetëm në pritje të lirimit të Taulantit. Ajo gjithashtu raporton se kur shkoi t’i kërkonte një ditë më parë (ndoshta në një apartament me një dhomë në zonën Via Baracca) për t’i sjellë ushqim, nuk i kishte gjetur.

A kishin vdekur ata të diel? Sikur telefonat celularë të ishin ekzaminuar në kohën e raportimit nga vajza e çiftit Vittoria, të paktën vendndodhja e fundit e çiftit mund të ishte e qartë. Në vend të kësaj, edhe këtu ka shumë mjegull. Edhe deklaratat kontradiktore të anëtarëve të familjes Pasho nuk ndihmojnë, përkundrazi.

Për të arritur në zgjidhjen e këtij thrilleri, duhet marrë parasysh edhe opsionin e dyfishtë që lidhet me kohën e braktisjes së atyre trupave të copëtuar dhe të mbështjellë me ngjitës. Një fakt pothuajse i sigurt është se masakra ndodhi në një shtëpi. Kjo përforcohet nga fakti se çifti kishte rroba gjumi veshur, çka do të thotë se ata po qëndron brenda.

Nëse trupat janë mbajtur të fshehur, është gjithashtu e nevojshme të kuptohet se ku. Nëse ata u braktisën menjëherë, duhet deshifruar pse pikërisht atje, në Sollicciano. Afër, në çdo kuptim, djalit të tyre Taulantit, pronarit të shumës së madhe të parave prej rreth 40 mijë eurosh që prindërit e tij kishin.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat