Ku jeni, ju akademikë?

Opinione

Ku jeni, ju akademikë?

Nga: Fahri Xharra Më: 1 janar 2022 Në ora: 22:09
Fahri Xharra

Ju akademikë që sorollateni kafeneve në orarin e punës, ky kryetari i ynë bën Fjalor Enciklopedik për të fituar ndonjë euro, kurse ai kryetari i Akademisë së Shqipërisë, i harxhon miliona lekë në “Hotel Plaza” me të gjithë akademikët për të ndjekur kurset se si të mbrohen nga pandemia e Covidit, nuk e thonë asnjë fjalë për sulmet sllave ndaj prejardhjes sonë. Tekstin po e postoj në “bosanski" (serbisht, origjinal si është shkruar) duke llogaritur që Kryeakademiku i Kosovës është i Krajës dhe di serbisht, kurse zëvendësit të dikurshëm të Ramiz Alisë, Gjinushit le t’ia përkthejë Baton Haxhiu, sekretari i Ramës.

Lexuesit le ta shfrytëzojnë Googl-in.

Image
Letra

Nama Ilirima nisu sudbine iste, pa nam ni prica nije ista.

Meni moja vjera, jezik i nacija, a vama vasa.

Niko ne mora biti moje vjere, jezika i nacije, pa samim tim ni ne dopustam da mi iko odredjuje ko sam , sta sam i koje sam loze. Loze sam bosanske plemenite i ponosne.

Bosanske Loze koja nikad drugima i razlicitima od sebe nije cinila zlo.

Za Hrvatsku i Srbiju znam da zele po pola dio bosanskog kolaca, nije ni vrijeme u pitanju kad ko sta , a to je dokazano da zele. E sad hoce li ga dobiti? Nece.

Zato zalud im trud.

Ono sto se kuha je pitanje sta sad Albanija hoce? I Albanci?

Kad govorimo o ilirskom jeziku koji je bosanski jezik, dakle moj maternji jezik za koji imam dokaze da je to ilirski jezik, nerazumijem ove Albance koji tvrde da je ilirski jezik njihov albanski jezik?! Kako to kad ih ni rijeci ne razumijem. Albanci koji smatraju da je ilirski jezik danasnji albanski jezik nek iznesu dokaze o tome. I to dokaze unazad 300, 400 ili 500 godina. Gdje su dokumenti, knjige , prilozi na ilirskom jeziku da bi ga mogli uporediti sa albanskim i reci jest to je to! Imate li dokumente ovog tipa? (Jasmina MuranovićLepuzanović ) nga Ilirskim tragovime


Me plotë përgjegjësi
Fahri Xharra. 01.01.21
Gjakovë

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat