SHBA/New York : Vaksinimi për komunitetin shqiptar në Qendrën Kulturore Islamike Shqiptare në Staten Island

Amerika

SHBA/New York : Vaksinimi për komunitetin shqiptar në Qendrën Kulturore Islamike Shqiptare në Staten Island

Nga: Beqir SINA - New York Më: 5 prill 2021 Në ora: 15:14
Foto ilustrim

Një nga 18 vendet e vaksinimit pop-up të drejtuara nga shteti do të hapet të Enjten në Qendrën Kulturore Islamike Shqiptare në Tompkinsville, sipas zyrës së guvernatorit Andrew Cuomo. Qendra, e vendosur në 307 Victory Blvd., do të jetë e hapur në 8 Prill nga ora 9 e mëngjesit deri në ora 7 pasdite

STATEN ISLAND NY –Xhamia “Albanian Islamic Cultural Center” në ishullin Staten Island – New York, do të hap dyert e saj – (sallën sportive) pёr vaksinimin e popullsisё. Kjo xhami është zgjedhur nga autoritetet vendore, mbasi i plotëson kushtet e vaksinimit të qytetarve.

Në Staten Island, jetonë një komunitet i madh i shqiptarve, (mendohet, se janë mbi 35 mijë shqiptar), që me këtë rast mund të kenë përparsi në vaksinimin e tyre, duke u regjistruar në këtë qendër vaksinimi – e cila është e vendosur në adresen 307 Victory Blvd. Tompkinsivlle SI, dhe, do të jetë e hapur në 8 Prill nga ora 9 e mëngjesit deri në ora 7 pasdite.

Sipas zyrës së guvernatorit Andrew Cuomo, thuhet se qendra e vaksinimit që do të hapet të Enjten në Qendrën Kulturore Islamike Shqiptare në Tompkinsville, është një nga 18 vendet e vaksinimit pop-up të drejtuara nga shteti, në qytetin e New Yorkut, për komunitetet.

"Ne po vazhdojmë të vendosim faqet e pop-up të bazuara në komunitet në të gjithë shtetin tonë sepse mbetemi të përkushtuar për t'u siguruar që vaksina është e arritshme për të gjithë banorët e New York-ut," tha Cuomo.

"Këto faqe na kanë lejuar që të arrijmë në komunitetet tona të goditura rëndë dhe për të adresuar skepticizmin rreth vaksinës, dhe ato kanë qenë thelbësore për ta bërë shpërndarjen e vaksinës më të drejtë. Bashkëpunimi ynë me udhëheqësit dhe organizatat lokale është prova se sa të rëndësishëm janë këta zëra në komunitetet e tyre përkatëse dhe ne do të vazhdojmë të punojmë me ta derisa çdo njujorkez të ketë qasje në vaksinë, "shtoi ai.

18 vendet e vaksinimit pop-up me bazë në komunitet në të gjithë shtetin do të vijnë me ndihma informative në internet gjatë javës së ardhshme në shtëpitë e pleqve, qendrat kulturore të komunitetit dhe hapësirat e objekteve fetare(Kisha e Xhamia), Shkollat si dhe bizneset lokale.

Krijimi i shumë prej këtyre vendeve të vaksinimit u bë i mundur përmes partneriteteve me shumë ofrues të kujdesit shëndetësor publik dhe privat. Qendrat pritëse dhe ofruesit e partnerëve kryejnë shtrirje brenda komuniteteve të tyre dhe punojnë me udhëheqës dhe organizata të komunitetit për të identifikuar banorët e Nju Jorkut të kualifikuar dhe për të caktuar takimet e vaksinimit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat