E vërteta mbi vatrën - deklaratë e federatës pan-shqiptare të Amerikës Vatra

Amerika

E vërteta mbi vatrën - deklaratë e federatës pan-shqiptare të Amerikës Vatra

Nga: Ahmet Xhafo – Kryetar Më: 7 korrik 2021 Në ora: 15:07
Foto ilustrim

Për sqarim të gjithë lexuesve dhe bashkëadhetarëve tanë kudo që ndodhen në BOTË.

Në Kuvendin e 31 Tetor 2020 zhvilluar në Bronx Federata Pan Shqiptare VATRA zgjodhi si kryetar të saj Vatranin çam që i shpëtoi barbarisë greke dhe komunizmit shqiptar, Z. Ahmet Xhafo.

Po pse Dy VATRA sot?

VATRA që Z. Ahmet Xhafo udhëheq është e përbërë nga ata VATRANË që i kanë shërbyer dhe i shërbejnë VATRËS prej dekadash pa pushim dhe janë të vendosur ta mbrojnë këtë institucion të shenjtë kombëtar nga të gjithë ata që përpiqen ta kthejnë në bisht te partive politike në Shqipëri dhe Kosovë ose në një shoqëri militantësh politikë. Ky grup është i vendosur ta ruajë VATRËN e Nolit, Konicës dhe Kirkës si simbol të fjalës së lirë, demokracisë dhe ligjit institucional ashtu siç është çdo organizatë në SHBA.

Përpjekja e këtyre VATRANËVE filloi që në periudhën Qërshor 2017 – kur Dritan Mishto me makinacionet erdhi në krye të VATRËS dhe shkatërroi organet e saj dhe shkeli nenet e Kanunores së Nolit, Konicës dhe Kirkës. Ai shuajti rolin e Këshillit Drejtues duke mbledhur atë vetëm dy hëre ne dy vjet kur minimuni ishte katër në një vit dhe nuk zhvilloi asnjë Kuvend siç e kërkonte Kanunorja e VATRËS.

Ai me ndihmën e editorit rrogëtar të Diellit Dalip Greca, ish kryredaktori i gazetës Shkëndija, organ i Partisë së Punës në Lushnjë, do ta kthente Gazeten Dielli në një armë personale të tij ku do sulmoheshin të gjithë ata që mendonin ndryshe nga ai dhe grupi i tij. Dalip Greca do të censuronte mendimet e lira dhe të pavarura në gazetën Dielli. Paturpërisht do të sulmoheshin personalisht nëpërmjet shpifjeve ne faqet e kësaj gazete të gjithë ata VATRANË që po përpiqeshin të mbronin institucionin e VATRËS.

Ishte krijimi i Komisionit të 5 Tetori 2019 që do të kërkonte zhvillimin e një Kuvendi të VATRËS në bazë të rregullave, të neneve të Kanunores, me një komision të përbashkët e të pavarur, që do ta çonte VATRËN drejt nje Kuvendi sipas neneve dhe amandamenteve te Kanunores dhe do të analizonte cdo shkatërrim që ishte bërë nga Qershori i 2017.

Po grupi i Mishtos nuk pranoi të bënte një gjë të tillë. Ai do te zhvillonte një Kuvend Turpi në Janar të 2020 ku mbështetesit e tij do ti kalonin stafetën tek Elmi Berisha, i cili e mori drejtim në VATËR pa konkurrent sipas udhëzimeve të Mishtos dhe nuk e pati problem ta çonte VATRËN përpara gjykatës Federale duke e çuar kështu këtë insitucion 109 vjecar drejt një shkatërrimi financiar të paparë në historinë e saj.

Sot dëgjohen zëra në media dhe kudo se VATRA ka mbaruar dhe është kthyer në militante. Por gjithë këta zëra duhet ta dijnë se është një grup me në krye Z.Ahmet Xhafo që konsiderohet “franksionistë” nga ata që janë pjellë e grupeve politike dhe që e shikojnë lirinë e mendimit si franksion politik. Ky grup VATRANËSH po lufton pa pushim; jo pak, por prej 4 vitesh për VATRËN me shpenzimet e tyre për të mbrojtur këtë institucion kombëtar nga ata që po e drejtojnë drejt militantizmit dhe në konflikt me SHBA.

Është hera e parë që vijat brenda insitucionit të VATRËS janë të qarta. Janë VATRANËT nën drejtimin e Ahmet Xhafos që mbrojnë institucionin ë VATRËS dhe duan ta çojne atë drejt një organizate të fortë institucionale, jo-politike, mbipartiake, dhe vetëm në shërbim të kombit dhe lidhjeve të forta me SHBA ashtu siç e kërkon kanunorja dhe që i përmbush qëllimet për të cilat kjo organizatë u krijua më 1912.

Në krahun tjetër janë Elmi Berisha, Dritan Mishto dhe grupi i tyre që e duan VATRËN nën tutelen e dëshirave të militatizmit të tyre politik, shkatërrimin insitucional të saj, zhdukjen e mendimit të lirë dhe largimin nga VATRA të cdo individi që kundërshton dëshirat e tyre politike dhe interesat e tyre personale. Zgjedhja është e qartë -jo vetëm për vatranët por- edhe për ata që duan të ndihmojnë VATRËN dhe të bëhen pjesë e saj.

VATRA -si instituction historik- nuk u përket vëtëm anëtareve që janë sot në VATËR por gjithë kombit shqiptar. I takon Diasporës Shqiptare në Amerikë të kujdeset për Insitutin Madhor Kombëtar të VATRËS. Është më kollaj të kritikosh nga jashtë sesa të punosh me vullnet nga brënda. Për ata që kritikojnë, kjo është gjendja e VATRËS , të paktën në 4 vjet e fundit. Jeni të mirëpritur të vini dhe ta shpëtojmë të gjithë së bashku. Nuk do të jetë lehtë, por është historike dhe e domosdoshme për të vazhduar atë që krijuan dhe punuan njerëzit e mëdhenj të kombit shqiptar si: Kristo Kirka, Faik Konica, Fan Noli, Mihal Turtulli, Kristo Dako, Lambi Çikozi, Kristo Floqi, Paskál Aleksi, Vangjél Gjika , Josif Pani, Elia Tromara, Kosta Vasil, Kole Tromara, Koco Kota, Kole Rrodhja , Andon Frasheri e të tjerë.

DISA FAKTE MBI NDARJEN E VATRËS

SHKELJET E KANUNORES

Fakt # 1:

Kryetari i Vatrës qe doli nga Kuvendi i 2017 mbajti vetëm 2 mbledhje të Këshillit Drejtues. Kanunorja me amandamente thotë duhen 4 në vit; kanunorja pa amandamente kërkon 6 mbledhje të Këshillit Drejtues në vit.

Fakt # 2:

Vatra nuk mbajti kuvend pune në vitin 2018, dhe nuk kërkoi leje nga Këshilli Drejtues që të mos mbahet kuvendi i punës, ashtu si u veprua në vitin 2016 si dhe disa herë më parë.

Fakt # 3

Vatra nuk mbajti Kuvend zgjedhor në vitin 2019.

Fakt # 4

Mandati i kryetarit dhe i kryesisë, është dy vjet sipas amandamente të Kanunores . Ky mandat mbaroi në qershor 2019.

KRIJIMI I KOMISIONIT 5 TETOR 2019*

Fakt # 5

Për shkak të këtyre shkeljeve, një grup vatranësh me 5 tetor 2019 formoi një komision për të përgatitur Kuvendin e ardhshëm të Vatrës. Krijimi i këtij komisionit nuk ishte për të ndarë Vatrën. Ishte për ta bashkuar atë në një Kuvend të përbashkët, dhe pa manipulime apo influenca të partive politike të Shqipërisë.

Fakt # 6

Megjithëse u kishte kaluar mandati në qershor, Komisioni u dërgoi letër kryetarit dhe Kryesise për një takim. Kryesia me mandat të kaluar nuk pranoi takim me Komisionin 5 Tetor 2019.

Fakt # 7

Komisioni deklaroi datën e Kuvendit me 25 prill 2020.

KUSH E MBOLLI FARËN E NDARJES SË VATRËS?

Fakt # 8

Me 11 dhjetor 2018, kryesia me mandat te kaluar, nën drejtimin e Dritan Mishtos, deklaroi një datë tjetër kuvendi, me 19 janar 2020 në Michigan. Ky vendim zyrtarizoi ndarjen e Vatrës në dy pjesë.

Fakt # 9

Me 19 janar 2020, kryesia me mandat të kaluar mbajti Kuvendin dhe zgjodhi Elmi Berishen kryetar.

Fakt # 10

Për shkak te COVIDIT Komisioni e shtyu datën e Kuvendit nga 25 prill në 31 tetor 2020, ku u zgjodh Z. Ahmet Xhafo kryetar.

*Anëtarët e Komisionit 5 Tetor 2019 ishin: Sergio Bitici, Ahmet Giaffo, Ahmet Hoti, Dr. Nexhat Kalici, Kris Kirka, Dr. Elton Mara dhe Armin Zotaj.

**Anëtarët e Kryesisë së Vatrës (me mandat te kaluar) ishin: Sokol Bejleri, Tom Beno, Marjana Bulku, Marjan Cubi, Besim Malota, Adriatik Spahiu, Agim Rexha, Nazo Veliu dhe Zef Bala./Beqir Sina/

Më poshtë mund të shfletoni kundërpadinë në pdf në gjykatën Federale ne New York dhe përgjigja e padisë se Elmi Berishës te bërë ndaj nesh më Shkurt 2021

2021.04.26 – Defendants’ Answer to Plaintiff’s Complaint

Counter_Third_Party_Claim_Filed in Federal Court New York on 26 Apr 2021

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat