Mazda hedh poshtë akuzat për mashtrim - Bota Sot
Mazda hedh poshtë akuzat për mashtrim

Auto

Mazda hedh poshtë akuzat për mashtrim

Më: 12 gusht 2018 Në ora: 19:12
Mazda

Prodhuesi japonez mohoi akuzat se kishte mashtruar në testimin për emetimet e gazrave të dëmshme dhe ekonominë e automjeteve të saj.

Mazda ka paraqitur një raport në Ministrinë e Tokës, Infrastrukturës, Transportit dhe Turizmit (MLIT) të Japonisë me detajet e rezultateve të hetimeve, gjatë inspektimit përfundimtar të automjeteve.

Megjithatë, kompania ka zbuluar ‘vrima’ në gjurmë, të cilat janë të lidhura me situatat në të cilat makina që do të testohet devijon më shumë se shuma e lejuara të formë të paracaktuar të shpejtësisë siç përshkruhet në test. Këto gabime në shpejtësinë gjurmë janë zbuluar në 72 rastet e një total prej 1,472 makinave që janë testuar si pjesë e këtij cikli JC08.

Pas një hulumtimi më të hollësishëm, Mazda zbuloi dy shkaqe. I pari i referohet faktit se sistemi nuk është programuar si duhet për të anuluar automatikisht rezultatet që përmbajnë një gabim gjurmë. Përveç kësaj, këto procedura testimi nuk ishin organizuar siç duhet, pasi zbulimi i devijimeve në shpejtësinë e gjurmës u bë përgjegjësi e çdo inspektori individual.

Për të shmangur situata të tilla në të ardhmen, Mazda ka përmirësuar edhe sistemin për të refuzuar automatikisht teste njëanshëm në shpejtësi, por gjithashtu do të rrisë numrin e njerëzve në krye të analizimin e të dhënave.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat