LDK –ja do të fiton më shumë të shkojë në opozitë - Bota Sot
LDK –ja do të fiton më shumë të shkojë në opozitë

Diaspora

LDK –ja do të fiton më shumë të shkojë në opozitë

Nga: Ilir Baloku Më: 18 korrik 2017 Në ora: 09:55
Ilir Baloku

Rximi i qeverse Mustafa do të ketë pasoja për zhvillimin e Kosoves. Qeveria Mustafa ka aritur rezulltate të që nuk jan realizo më par.  Ritja e bugjetit shtetror, punsime të reja , nënskrimi i stabilizim Asosim, Problemi i Trepqes. Pensionistve, veteranve të Luftes. Të gjitha këto janë bër në kushtet ma të rënda që ka pas Kosova që nga Çlirimi i saj.

Me qeverisjen për 2.5 vjet  që ka pas kualicioni PDK-LDK, gjysma e kësaj periude është kaluar me protesta, gaz lotsjells,  sabotime etj. Kuvendi i Kosoves nuk ka funkciunou as 12 muaj të plota gjat kësaj periude. Po ashtu  ka qen edhe një menagjim i dobt nga Kryetari i Parlamentit.

Kosova nuk ka kohë  të futet edhe në nje kriz poletike së pari kriza  parazgjedhore po bartet në krizat parlmentare pastaj nuk kemi një parlament ma shum se 3 vite. Le ta formon qeverin PANI ose Vetvendosja, le ta provojn se sa vështir është të udhëheqet shteti me njerz të pa besë dhe me njerz pa shkoll. Le të provojn një mandat 4 vjeqar, pa porvora që njera tjetren ta rxoj nga karikat e tyre.

Rezulltati i zgjedhjeve është vendim i popullit, rezulltati i zgjedhjeve do të thot për LDK-ne reforma të reja sa ma shpejt. Kjo është vullnet i qytetarve të Kosoves për këtë arsy edhe LDK-ja duhet ta pranoj këtë fatë.

Ldk-ja është e lenduar shkaku i struktures se votimeve  që nuk i muar votat e duhara për formimin  e Qeveride. Për këtë arsy ne duhet studiuar me ngadalsi, duhet të behet një analis, pse ndolli kjo. Rifreksimi është i domosdoshme. Shifet qart se elektorati i LDK-së kërkon ndryshim / reformim në LDK. Në antaret e saj, në kshillin e përgjithshem,  në lider.

LDK-ja ka pas në fat që gjithnji në interesin shtetror në raport me elektoratin  dhe antarsin  të sfidohet për Kosoven,  elektorati jon e ka par se duhet reflekcion dhe ka deviu me vot.

Elemenimi i figorave të njohura apo aktivistet e shum viteve të LDK-së ishtë dashur të gjeni një mënyr që at të jan pjes e LDK-së dhe të funkcionojn si kshilltar të gjenerates së re që qdo ditë e më teper po shtohen, på ashtu edhe të vlersohet shum puna e tyre me vite të tëra. Ata jan LDK-ja e vërtet që formuan këtë partiJ

Për zgjedhjet e 11 korikut Dr. Mustafa vendosi që të mos kandidohet për Kryeminister, as në listen e kandidatve për  deputet nuk ishte, kjo është një gje e radh që ndoll në Kosovë. 

Mustafa e ka planifikuar që partia duhet të hapet  apo të bëhen ndryshime. Fjalet e dhëna para 3 viteve i mbajti dhe kjo tregon se LDK-ja i mban fjalet e dhëna.

Renditja e kandidatve në listen e LDK-së nuk ka randsi se me cilin numer caktuar, randsi ka sa je e integruar në strukturat e partis, sa je aktive në debate në interes të popullit, dhe sa jeni stabil në vendimarje.

Shikoni renditjen e Vjollca Osmanit nr 81,   kjo nuk do të thot asgjë është vetem një renditje. Pytja ime pë qdo kandidat që nuk muar vota të mjaftushme për kandidat, PSE? Pytja ime është se Çka ki bër JU për Kosoven, sa ke qen aktiv për Kosoven dhe Sa her ken mar vendime të randsishme për Kosoven, pa ndikimin e dikujt tjeter.

UNË PROPUZOJ QË LDK-ja, KRYETARIN E ARDHSEM TË PARTIS TA KETN NJË VAJZË PUNTORE DHE TË SHKOLLUAR. Femrat jan ma të buta, ma njerzore po ashtu edhe vendimet i marin ma mir dhe ma shpejt. Mereni shembull Norvegjin 4 parti poletike kater femra kryetar të partis, kryeministra e Norvegjis ka pasur 3 mandate på ashtu pas një kohe e kanë zgjedh prap kryeminister një femer. Këtë rrug duhet ta ndjek LDK-ja

LDK të shkoj në opozit dhe të riinstroktorohet sa ma shpejt. LDK duhet të shof veten se ku gjindet tash për momentin dhe çka duhet të bëj:  Ndryshim, Reformim në antaret e saj, në kshillin e përgjithshem,  në lider.

Autori ishte- Antari komitetit për Kosovë në Parlamentin Norvegjez dhe i komisionit për kontakte me parlamentin dhe ministrin e punve të jashtme në Norvegj nga viti 1998 – 2001

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat