Gastronomët kërkojnë zgjatjen e orarit të punës, paralajmërojnë veprime

Ekonomi

Gastronomët kërkojnë zgjatjen e orarit të punës, paralajmërojnë veprime

Më: 14 shtator 2020 Në ora: 18:50
Foto ilustrim

Shoqata e Gastronomëve përmes një postimi në facebook bëri thirrje ndaj institucioneve të aprovojnë kërkesat e tyre për orarin e funksionimit të sektorit të gastronomisë, pra zgjatjes së orarit të punës deri në mesnatë.

Gastronomët kanë kërkuar që me prioritet të mirren kërkesat e tyre, por deri më tani sipas tyre ato nuk janë trajtuar siç duhet.

Ata kanë paralajmëruar se nesër do bëhen të ditura aktivitetet e ardhshme të tyre.

Ky është postimi i tyre i plotë:

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës iu bën thirrje urgjente institucioneve publike të Republikës së Kosovës që të aprovojnë kërkesat e saj, tashmë të njohura për publikun, lidhur me orarin e funksionimin të subjekteve të shërbimeve të Gastronomisë dhe lidhur me zgjatjen e orarit të qarkullimit të personave fizikë jashtë shtëpive/banesave të tyre deri në orën 12:00 në mesnatë.

Përveç Peticionit të përpiluar më dt. 01/09/2020 dhe Kërkesës lidhur me shfuqizimin e pikave 2 dhe 18 të Vendimit nr. 01/17 të parashtruar më dt. 09/09/2020 e të protokoluara nga Zyra e Kryeministrit, gjegjësisht Ministria e Shëndetësisë në kuadër të Qeverisë së Kosovës.

SHGK ka kërkuar në secilin takim zyrtar dhe jozyrtar që ka realizuar, që me prioritet të lartë të merren kërkesat e saj, mirëpo deri më tani asnjë nga to nuk është trajtuar siç duhet.

Andaj, lidhur me shqetësimet që ka sektori i gastronomisë sa i përket gjendjes aktuale në të gjithë vendin, SHGK gjithmonë do ti dëgjojë ato dhe do ti dalë në mbrojtje, sa herë që e kërkon nevoja apo urgjenca në rastin konkret.

Në kuptim të aktiviteteve të ardhshme për të cilat do të vendoset që të aplikohen, bëhet e ditur nesër pas Mbledhjes së Jashtëzakonshme të thirrur nga Kryetari i Shoqatës së Gastronomëve të Kosovës Petrit Kllokoqi, në Kuvendin e Anëtarëve të Shoqatës, duke ju siguruar se ato gjithmonë do të jenë demokratike dhe në frekuencë të njëjtë me veprimet apo mosveprimet e pushtetit.

SHGK

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat