E mërkurë, 27 janar 2021
  • Vjeshta në Artanë

    Artana është qytezë në pjesën lindore të Kosovës. Kjo komunë shtrihet rreth koordinatave gjeografike: 42° 63 V dhe 21° 26 L. Novobërda apo Artana është një komunë e mesme rurale që ndodhet në Juglindje të Prishtinës. Komuna përbehet nga 24 zona kadastrale apo 33 fshatra. Pamjet nga kjo qytezë e bukur na sjellë fotografi i njohur Bujar Gashi. /BS/