Arjanët e Himalajave: Fisi ku i shkëmbejnë gratë lirisht me njëri-tjetrin - Bota Sot
E martë, 11 dhjetor 2018
 • Arjanët e Himalajave: Fisi ku i shkëmbejnë gratë lirisht me njëri-tjetrin

  Këto portrete befasuese tregojnë disa nga anëtarët e mbetur të një fisi të vjetër, të njohur edhe si Arjanët e Himalajave.

  Ata tradicionalisht i shkëmbejnë gratë me njëri-tjetrin dhe festojnë shfaqjen publike të afeksionit.

  Fisi Drokpa jeton përgjatë lumit Indus në veri të Indisë.

  Drokpa do të thotë Arjan ose lëkurë-bardhë në Ladakhi.

  Mendohet se janë rreth 3 mijë persona të këtij fisi, që kanë mbijetuar që nga koha e ushtarëve të humbur të ushtrisë së Aleksandrit të Madh.

  Fotot janë bërë nga Aman Chotani.

  Ai thotë se ky fis vazhdon të përdorë akoma simbolin e suastikës, që njihet tashmë si imazhi i nazizmit.

  Sipas tij, ky fis bën një jetë shumë të thjeshtë dhe mbijeton kryesisht duke punuar si fermerë.

1 / 11
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Më të lexuarat