Mbi ligjin s’mund të jenë as serbët në veri të Kosovës

Opinione

Mbi ligjin s’mund të jenë as serbët në veri të Kosovës

Nga: Sami Arifi Më: 21 shtator 2021 Në ora: 18:01
Sami Arifi

Masat e e reciprocitetit (të barazisë) janë masa që i zbatojnë të gjitha vendet normale të botës, madje edhe sot i zbatojnë këto masa shtetet demokratite të BE-së. Shtetet e BE-së kanë kufi të hapurë, në mënyrë të barabart (reciprociproke) në mes tyre d.m.th. reciprocitet në veprime të njejta dhe të barabarta në mes tyre, për të gjitha vendet demokratike të BE-së.

-Ky veprim i shtetit të RK-së, për reciprocitet (barazi) në mes dy e më shumë shteteve, duhet të përkrahet nga të gjithë atdhedashsit, nga pozitë e opozitë, për të argumentuar se vërtetë jemi shtet i pavarur dhe demokratik.

-E drejta për të protestuar në RK-së është e lejuar përmes ligjit për aq sa janë edhe përgjegjësit ndaj protestave.

-Të gjithë ata serbë që përmes protestave të tyre të instrumentalizuar nga RS-së kanë bllokuar rrugën për kalim në hyrje-dalje përmes kamionëve, atyre duhet t’ju konfiskohen kamionët dhe të ndëshkohen me xhoba për t’i marrë kamionët, varësisht, prej kohës që kanë penguar lëvizjen e lirë të njerëzve dhe mallrave.

-Përgjegjësinë, për ndodhin e ndonjë rasti që eventualisht mund të eskaloi në protestat krejtësisht të paarsyeshme të serbëve të instrumenalizuar nga RS-së, e bartë Serbia e askush tjetër me faktin që shtetin e RK-së e kanë njohur të pavarur dhe sovran mbi 100 shtete më të fuqishme të vendeve demokratike.  

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat