Tesla po humbet burimin e të ardhurave

Auto

Tesla po humbet burimin e të ardhurave

Më: 9 maj 2021 Në ora: 08:42
Tesla

Tesla është gati të humbasë një burim të të ardhurave nga kredia rregullatore që ka qenë thelbësore për drejtimin pothuajse dy-vjeçar të fitimeve tremujore radhazi.

Stellantis, prodhuesi i veturave i formuar përmes bashkimit të PSA Group dhe Fiat Chrysler, ka thënë të mërkurën se po del nga një marrëveshje evropiane e emetimeve-kredi me Teslan.

Përputhja me standardet më vete do t'i kursejë kompanisë rreth 300 milionë euro, afërsisht dy të tretat e të cilave do t'i kishin shkuar Teslas, ka thënë zyrtari Kryesor i Financave i Stellantis, Richard Palmer.

Tesla ka rritur në mënyrë të vazhdueshme shitjet e kredive rregullatore për prodhuesit e veturave që kanë nevojë për ndihmë në përputhje me standardet e emetimeve që po bëhen më të rrepta në Evropë, Kinë dhe SHBA.

Të ardhurat shkojnë drejtpërdrejt në vijën e fundit të prodhuesit të veturave elektrike dhe zakonisht kanë tejkaluar të ardhurat neto mbi bazën e parimeve të kontabilitetit të pranuara përgjithësisht, ose GAAP. Pa shitjet e kredisë në tremujorët e fundit, kompania do të kishte regjistruar humbje.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat