Ministria e Punës dhe Fondi Monetar diskutojnë për reformat sociale

Ekonomi

Ministria e Punës dhe Fondi Monetar diskutojnë për reformat sociale

Më: 17 nëntor 2020 Në ora: 15:53
Skender Reçica

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica në kuadër të diskutimit për negocimin e programit për mbështetje financiare, me misionin e Fondit Monetar Ndërkombëtar, ka realizuar një takim virtual me ekipin e këtij misioni, i përfaqësuar nga shefi për Kosovë, Gabriel Di Bella.

Në këtë takim, Reçica bisedoi lidhur me gjendjen e pandemisë në Kosovë dhe sfidat të cilat po ballafaqohet Qeveria, përkatësisht Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale lidhur me efektin e pandemisë në mirëqenien sociale të qytetarëve.

Reçica para anëtarëve të FMN-së prezantoi politikat e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, konkretisht Reformat në fushën sociale të cilat janë duke u ndërmarrë nga Ministria.

Gjithashtu, paraqiti propozim-planin dinamik, rreth Reformës Pensionale, Reformës së Asistencës Sociale, Reformën e Marrëdhënies së Punës dhe Pushimit të Lehonisë, etj.

Me këtë rast, Reçica theksoi se Reforma Pensionale, Asistencës Sociale dhe Marrëdhënies së Punës janë shumë të rëndësishme për shtetin dhe qytetarët e saj, sepse drejtpërdrejt ndikojnë në mirëqenien e tyre, eliminojnë padrejtësitë, eliminojnë shumëfishësinë e ligjeve dhe krijojnë sistem të qëndrueshëm socio-ekonomik për vendin.

Ai u pajtua me ekipin e misionit që të bashkëpunojnë ngushtë me qëllim që të gjinden zgjidhjet më të mira lidhur me këto reforma dhe që këto reforma të jenë në të mirë të qytetarëve dhe të qëndrueshme financiarisht. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat