Slloveni, numri i të vdekurve në janar për 1/3 më i lartë se në muajin e njëjtë të 2020-ës

Evropë

Slloveni, numri i të vdekurve në janar për 1/3 më i lartë se në muajin e njëjtë të 2020-ës

Më: 7 mars 2021 Në ora: 22:06
Foto ilustrim

Në Slloveni, 2.617 njerëz vdiqën në janar të këtij viti, që është 32.8 për qind më shumë se në të njëjtin muaj në vitin 2020 dhe 27.5 për qind më shumë se mesatarja e atij muaji nga 2015 në 2019, sipas të dhënave të botuara sot nga Shërbimi Shtetëror i Statistikave.

Në tre ditët e janarit, më shumë se 100 vdekje u regjistruan në ditë, dhe më së shumti më 17 janar, kur vdiqën 111 persona, nga të cilët 40 si rezultat i COVID-19

Mesatarisht, në muajin e parë të vitit 2021, kishte 84 vdekje në ditë, dukshëm më pak se në dhjetor të vitit të kaluar, kur kishte 104 prej tyre.

Midis të vdekurve, 71.7 për qind janë më të vjetër se 75, që është 36.4 për qind më shumë vdekje në atë moshë sesa në periudhën 2015-2019.

Sipas të dhënave të përkohshme të Shërbimit Statistikor, 1.498 fëmijë janë lindur në Slloveni në janar, katër për qind më pak se në të njëjtin muaj në vitin 2020.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat