Gjyshja 83 vjeçare shpenzon paratë e pensionit për të udhëtuar nëpër botë - Bota Sot
E enjte, 13 gusht 2020
  • Gjyshja 83 vjeçare shpenzon paratë e pensionit për të udhëtuar nëpër botë

    Ajo i mblodhi paratë e pensionit dhe, pas një jete sakrificash, në moshën 83 vjeçe, filloi të udhëtonte në botë. Ndoshta një gjyshe tjetër do të pritej të kalonte ditët e saj në shtëpi para sobës ose të tregonte anekdota të së kaluarës për nipërit e saj; por për gjyshen Lena, me origjinë nga Krasnoyarsk, në Siberi, të katër muret e shtëpisë ishin bërë mbytës.

    Ajo kishte humbur prindërit në moshën 3 vjeç, dhe e gjeti veten të vetme duke dashur të rritë vajzën e saj, pasi u largua nga një burrë që dehej dhe e dhunonte dhe një ditë vendosi që kishte ardhur koha për ta realizuar ëndrrën e saj.

    "Në vitet ’70 kam udhëtuar për herë të parë dhe ajo përvojë më mbushi zemrën. "Kam vizituar Pragën, Poloninë dhe Gjermaninë Lindore, por atëherë u detyrova të shkoj në shtëpi sepse paratë ishin zhdukur".

    Që atëherë kanë kaluar shumë vite, atëherë një herë një mik më pyeti: ‘Tani ju keni mundësinë, pse nuk udhëtoni ndonjëherë?’ Nevojat, një aparat fotografik dhe një llogari sociale. Aventura e madhe e gjyshes Lena filloi kështu, duke vizituar Republikën Çeke, Poloni, Gjermani, Turqi deri në takimin e rastësisë në vitin 2016, i cili i dha asaj popullaritetin.

1 / 9