Emrat e serbëve të Klinës që vranë shqiptarët gjatë luftës - Bota Sot
Emrat e serbëve të Klinës që vranë shqiptarët gjatë luftës

Kosova

Emrat e serbëve të Klinës që vranë shqiptarët gjatë luftës

Më: 12 nëntor 2019 Në ora: 07:38
Ilustrim

Më 12 nëntor të vitit 1999, është gjetur edhe një listë me emra të ushtarëve dhe paramilitarëve serbë, që kanë vrarë e masakruar qindra civilë shqiptarë në komunë të Klinës.

Në mesin e barbarëve figuron edhe një shqipfolës.

Dihet mirëfilli se në komunën e Klinës janë përfshirë më së shumti serbë lokalë në vrasjen e shqiptarëve.

Lista përmban këta emra:

Danë Balaj

Zoran Dobriq

Zharko Stepiq

Vitomir Saviq

Millorad Stepiq

Gollub Stashiq

Dragomir Stashiq

Bado Bogiqeviq

Zaiq Vojo

Dobishleviq Sreta

Dançiq Vojo

Popi Zoran

Pavlloviq Dragan

Zhivkoviq Radosllav

Zhivkoviq Llazar

Vushtiq Radoje

Zariq Sreqko

Kiziq Gollub

Kiziq Gjoko

Dashiq Nevica

Krstiq Millan

Dobriq Dushan

Kiziq Radovan

Kiziq Ranko

Gollub Llazareviq

Borko Radojeviq

Rasti ”Toga e tmerrit”

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat