Udhëtoni të sigurt në avion me beben tuaj

Life style

Udhëtoni të sigurt në avion me beben tuaj

Më: 18 gusht 2019 Në ora: 08:21
Foto ilustrim

Udhëtimi me avion është një nga ato hapat që e mendoni 100 herë përpara se të vendosni kur bëhet fjalë edhe për foshnje.

Por një udhëtim i tillë mund të bëhet gjithsesi, mjafton që të keni parasysh disa rregulla që duhet të ndiqni për ta bërë udhëtimin sa më të qetë.

Moshën e foshnjës suaj: Mjeku i fëmijës suaj mund t’iu ndalojë të kryeni disa udhëtime të panevojshme menjëherë pas lindjes. Foshnjet e kanë akoma në zhvillim sistemin imun dhe udhëtimi nga ajri mund të rrisë rreziqet të preken nga një sëmundje infektive. Nëse zgjidhni të udhëtoni me një foshnje lani duart sa më shpesh ose përdorni antibakterial dhe shmangni kontaktet me udhëtarë që duken të sëmurë.

Dëgjimi i foshnjës suaj. Ndryshimi i presionit në kabinë gjatë fluturimit mund të shkaktojë ndryshim në veshin e mesëm përkohësisht, duke sjellë kështu dhimbje. Për të ndihmuar në balancimin e presionit në veshët e foshnjës, jepini të pijë nga gjiri, biberoni ose jepini pajtuesin para ngritjes dhe uljes së avionit. Kjo mund të ndihmojë që të provoni kohën e ushqyerjes së fëmijës tuaj në mënyrë që ai ose ajo të jetë i uritur gjatë kësaj kohe. Nëse fëmija juaj ka pasur kirurgji të veshit ose një infeksion të veshit gjatë dy javëve të fundit, pyetni mjekun e tij ose të saj nëse është në rregull të fluturojë.

Niveli i zhurmave në kabinën e avionit janë shumë të larta, sidomos gjatë ngritjes. Konsideroni të përdorni pambuk, kufje që zhdukin zhurmën ose tapa për veshët për të limituar sa më shumë ekspozimin nga zhurma kështu foshnja e ka më të lehtë të flejë.

Frymëmarrja e foshnjës suaj. Gjatë fluturimit presioni i ajrit në kabinë është më e ulët se në tokë. Ky ndryshim i përkohshëm nuk përbën problem për fëmijët e shëndetshëm. Por nëse foshnja juaj ka lindur para kohe, ka probleme kronike me zemrën apo mushkërinë është mirë që në këto raste të konsultoheni me mjekun e fëmijës suaj.

Ulësja e sigurt e bebes suaj. Shumë nga ulëset e fëmijëve për makina janë të certifikuara edhe për udhëtimet ajrore. Megjithatë, linjat lejojnë që fëmijët të udhëtojnë në prehrin e kujdestarit gjatë fluturimit, Administrata Federale e Aviacionit rekomandon që bebet duhet të udhëtojnë të sigurt. Nëse zgjidhni të mos blini biletë për foshnjën tuaj, kërkoni një vend të lirë në avion nëse mund ta përdorni për të.

Mos u tundoni t’i jepni foshnjës mjekime pa recetë, që t’i zërë gjumi gjatë fluturimit. Kjo nuk është e rekomandueshme dhe ndonjëherë ka efekte të kundërt.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat