Ja se si gratë e forta mund ta mposhtin një person narcisist

Life style

Ja se si gratë e forta mund ta mposhtin një person narcisist

Më: 8 gusht 2020 Në ora: 15:10
Foto ilustrim

Narcisistët janë shumë të aftë të marrin kontrollin e jetës së të tjerëve. Ata përdorin çdo mjet për të përkulur njerëzit në vullnetin e tyre dhe ata janë gjithmonë ata që kanë më të mirën. Të gjithë luftojnë me narcisistët në një farë mënyre, por vetëm gratë e forta mund të fitojnë duke i lënë ata në vendin e tyre.

Le të shohim në detaje se si ndodh.

1- Narcisistët preferojnë njerëz miqësorë dhe të mirë.

Të parët i bëjnë ata të ndihen më mirë për veten e tyre, të fundit ushqejnë egon e tyre. Ata veprojnë në mënyrë të shkathët, për të arritur t’i skllavërojnë ata me vullnetin e tyre. Çdo gjë që ata thonë se përpiqen, premtojnë, kujdesen, janë pjesë e një taktike fillestare që synon t’i bëjë ata të bien në një kurth.

Gratë e forta, megjithëse të këndshme dhe të mira, nuk janë aspak naive. Ato mund ta ndiejnë nëse dikush përpiqet vërtetë për atë që thotë ose nëse është vetëm një mashtrim. Ato janë të vetëdijshme për vlerën dhe cilësitë e tyre. Kur ato ndjehen të mashtruara, nuk hezitojnë t’i japin fund një marrëdhënieje.

2 – Narcisistët janë të zotë për shkarkimin e të gjitha llojeve të përgjegjësive mbi viktimat e tyre dhe i bëjnë ata të ndjehen fajtorë.

Gratë e forta, nga ana tjetër, nuk lejojnë askënd t’i përdorë ato si një lloj shkarkuesi. Ato pranojnë gabimet e tyre kur gabojnë, por nuk marrin përgjegjësi për gjëra që nuk i kanë bërë. Ato kurrë nuk do të lejojnë që një narcisist t’i fajësojë dhe kjo është arsyeja pse narcistët tentojnë t’i shmangin ato.

3 – Narcisistët mund të bëjnë shumë premtime afatgjata për të rritur besimin në një marrëdhënie dhe për t’u siguruar që personi që po takojnë është nënshtruar fuqishëm.

Narcisistët i tërheqin viktimat e tyre duke i bërë ata të besojnë se duan një të ardhme së bashku dhe kjo është kur viktima e zvogëlon plotësisht mbrojtjen. Viktima do të fillojë të planifikojë të ardhmen së bashku dhe nuk do të jetë në dijeni se narcisisti po e përdor atë dritare të hapur për ta përdorur atë në çdo mënyrë të mundshme.

Gratë e forta, nga ana tjetër, nuk e ulin rolin e tyre aq lehtë. Ato kurrë nuk besojnë vetëm fjalët, ato presin për të parë faktet. Këtu ndodh konflikti i tyre me një narcisist sepse, siç mund ta imagjinoni, njerëzit narcisist nuk i mbajnë kurrë premtimet e tyre.

4- Narcisistët priren t’i manipulojnë njerëzit

Narcisistët kanë aftësinë të ndikojnë në emocionet e të tjerëve dhe t’i kthejnë ato në favor të tyre. Gratë e forta janë të vështira për t’u manipuluar. Nëse ato nuk duan të bëjnë diçka ose kanë një mendim të fortë për diçka, është shumë e vështirë që edhe manipuluesit më të fortë, si njerëzit narcisistë, t’i bëjnë ato të bëjnë gjëra që nuk duan.

5- Narcisistët shpesh i shtypin njerëzit përreth

Për t’u ndier më superior, ata dobësojnë të gjithë njerëzit me të cilët janë në kontakt. Kur një narcisist ndjehet poshtë, ai përdor të gjithë fuqinë për të vënë dikë tjetër poshtë, kështu që ai fillon të ndjehet më mirë për veten.

Gratë e fuqishme nuk mund të rrihen lehtësisht. Ata janë shumë të vetëdijshme për vlerën dhe gabimet e tyre, kështu që ato nuk lejojnë askënd t’i zhvlerësojë, për asnjë arsye.

6- Narcististët janë me shumë fytyra

Ata kanë shumë fytyra, një personalitet të mbushur me nuanca dhe nxjerrin nga ato më të përshtatshmet sipas situatës. Ata do të pajtohen me mendimin tuaj kur të jeni vetëm, por së bashku me njerëzit e tjerë, ata kanë më shumë gjasa të ndryshojnë mendimin e tyre për t’i kënaqur të tjerët.

Gratë e forta kurrë nuk e tolerojnë këtë lloj sjelljeje. Ato e ekspozojnë menjëherë narcisistin me tallje dhe përballen me publikun. Është një sjellje e pazakontë që njerëzit narcisist me të cilin nuk janë përballur dhe do të preken.

7- Narcisistët luajnë sipas rregullit “sulmi është mbrojtja më e mirë”.

Kur gënjeshtra e një narcisisti zbulohet, sigurohen që ta hedhin topin në ajër dhe kështu angazhohen për të mbrojtur veten. Si fajtorë, ata bëhen viktima dhe gjithashtu kërkojnë një falje.

Gratë e forta nuk lejojnë asgjë ose askënd t’i ndërpresë ato, kështu që nuk do t’i lënë rrugëdalje narcisistit, i cili duhet të tregojë fytyrën e tij të vërtetë.

8- Kur zbulohen përpiqen të viktimizohen

Kur del në dritë fytyra e vërtetë e një narcisisti, ai do të përpiqet të fshihet pas një maske viktimizimi. Ndoshta ai do të sjellë të kaluarën e tij, abuzimet dhe vuajtjet, duke u përpjekur të zgjojë ndjeshmërinë dhe dhembshurinë. Dhe kështu ndodh.

Gratë e forta janë të ndjeshme, por ato mund ta kuptojnë kur dikush po  luan. Ato kurrë nuk do të nxiten për t’u ardhur keq dhe nuk do t’i justifikojnë në bazë të kaluarës hipotetike.

Gratë e forta janë kundër narcisistëve, nuk ulin zërat e tyre, nuk bëhen kukulla në duart e tyre. Ato me krenari luftojnë çdo lloj gënjeshtre. Çdo përpjekje e mundshme nga një narcisist, çdo akrobaci e bërë për të mashtruar viktimat e tyre, bie në boshllëk me gra të forta. Kështu, të rrahur dhe poshtëruar, ata kthehen në kërkim të viktimave të reja dhe gratë e forta i heqin qafe këta individë toksikë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat