Kujdesu për veten sikur të ishit personi më i rëndësishëm në planet

Life style

Kujdesu për veten sikur të ishit personi më i rëndësishëm në planet

Nga: Esmeralda Birçaj Më: 21 shtator 2020 Në ora: 12:18
Foto ilustrim

Shkoni në shtrat herët. Dita fillon natën.

Para se të shkoni në shtrat duhet të keni organizuar ditën tjetër. Me letër dhe laps. Mos ia lini rastësisë. Ditët bëhen muaj dhe muajt bëhen vite. Ju jetoni një herë. Nderojeni atë.

Të keni një fletore me qëllime. Mbajeni me nderim. Gdhendini dhe rishkruajini ato. Këto janë busulla e jetës tuaj. Të shkruani në përgjithësi ju bën mirë, të lehtëson shpirtin.

Të zgjoheni herët. Shumë herët. Nëse mendja juaj dëshiron të gumëzhijë, mos e dëgjoni. Mësoni të mos negocioni me mendjen tuaj. Le të shkojë e juaja.

Shikojeni veten në pasqyrë dhe i buzëqeshni. Dhe të flisni bukur me të. Është shoqja/shoku juaj. Më e/i miri që keni.

Dilni për një shëtitje ose për një vrapim kudo që jetoni. Të paktën për 20 minuta, ngrohni motorët tuaj. Të dëgjosh diçka gjatë ecjes, fjalime frymëzuese, njerëz frymëzues. Buzëqeshuni atyre që takoni. U thoni mirëmëngjesi edhe nëse nuk ju thonë. Ata do të kenë një arsye.

Shikoni bukurinë përreth. Ekziston kudo.

Bëni një mëngjes të këndshëm. Jo vetëm për ju.

Bëni dush dhe shijojeni. Lërini mendimet jashtë.

Vishuni bukur.

Kujdesuni për veten sikur të ishit personi më i rëndësishëm në botë. Jeni. Thjesht nuk ua thanë.

Gjeni 15 minuta për të lexuar çdo ditë. Kufizo shoqërinë. Mos e ndizni televizorin. Është një gënjeshtër që nuk ka kohë. Do ta gjeni. Askush nuk ua jep. Sikurse dhe jeta.

Të shkoni në punë me kënaqësi edhe nëse nuk ju pëlqen. Nëse keni nevojë gjeni një tjetër. Për sa kohë jeni atje, nderojeni atë. Kështu nderoni veten për pagën tuaj, edhe nëse është e vogël. E bëni për veten tuaj. Të punoni si ekip dhe të jetoni kolektivisht. S’ka mënyrë tjetër.

Të hani shëndetshëm. Kujdesuni si për sytë tuaj. Një banane ose një mollë. Mos bëni sikur po tregoni përrallë. Është e thjeshtë.

Të shoqëroheni me më të mirët, ata që kanë diçka më shumë se ju. Ata që doni. Mos kini frikë prej tyre. Mos i kini zili. Ata do t’ju çojnë më tej. Bëhesh ai me të cilin rri. Vendosni stekën lart.

Gëzohuni në gëzimin e tjetrit.

Pini shumë ujë.

Merr frymë thellë. Të fryhet barku kur e bëni. Edhe nëse nuk është në modë.

Shikoni më pak TV. Një orë të shkurtoni në ditë keni kursyer 360 orë, pra 9 javë pune. Kur të tjerët do të kenë 12 muaj, ju do të keni 14.

Mos besoni në fat. Ju e bëni atë. Tërhiquni dhe e gjithë jeta juaj do të ndryshojë.

Për të jetuar jetën. Kur qeshni, të qeshni. Kur qani, të qani. Kur ju dhëmb, t’ju dhëmbi. Ju nuk jeni bërë prej porcelani. Nuk do thyheni. Porcelani është për vitrinën e dyqanit.

Kaloni kohë me veten tuaj. Mos kini frikë. Nuk është vetmi. Është keq që nuk mund të ulesh vetëm me të dhe duhet gjithmonë të ketë diçka të hapur. Sikur të kishit një mysafir dhe ta linit vetëm. Të gjitha zgjidhjet janë brenda jush. Në mendjen dhe zemrën tuaj. Pakësoni zhurmën. Mbyllni trazirat dhe ato do t’ju zbulohen. Zoti është brenda jush. Kjo është ajo që do t’u thonë.

Përdorni edhe mendjen edhe zemrën tuaj. Do të gjeni kur njërën dhe kur tjetrën. Si amvisa e mirë që di kur duhet të shtojë kripë dhe kur piper.

T’ju nxjerrin një shëtitje, t’ju çojnë në kinema. Dhe kudo tjetër që ju pëlqen. Të ndjeni se jeni të dashur dhe të nderuar. Nuk e dini, jeta juaj është marrëdhënia juaj me veten.

Mos u fiksoni me mendimet e të tjerëve. Dëgjoji ata. Por së pari dëgjoni tuajin.

Mbyll sytë dhe ëndërro.

Gjithmonë bëni një vepër të mirë. Ndihmoni ata përreth jush. Sidomos ata që nuk i njihni. Familja juaj nuk ndalet te fëmijët tuaj. Të gjithë janë familja juaj. Vetëm atëherë do të jeni të lumtur. S’ka mënyrë tjetër.

Mbani një ditar të bukurive të jetës. Çdo ditë ka të paktën 100. Shkruajini të gjitha. Nëse nuk i shkruani, ato largohen. Mrekulli thotë mësuesi im. Fakti që ju ecni është një prej tyre. Shkruaje. Mos e kaloni.

Mos bëj thashetheme. Shiko punën tënde. Vetëm veten përcaktoni.

Kërkojeni atë. Pyesni. Ju duhet të studioni. Mos besoni çdo gjë që mendoni.

Evoluoni çdo ditë. Deri në fundin tuaj.

Të doni fqinjin tuaj. Por së pari të doni veten. Nuk keni tjetër. Mos qeshni. Ju vetëm vini dhe e lini këtë botë vetëm. Pa fëmijët tuaj. Pa makinën tuaj. Pa paratë tuaja.

Vetëm dashuria mund të futet në bagazhet tuaja. Ajo që ke marrë dhe ajo që ke dhënë.

Vetëm dashuria ekziston.

Kjo është arsyeja pse jeni këtu!

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat