Kushdo që jeton për t’u dukur, bëhet portreti i pakënaqësisë

Life style

Kushdo që jeton për t’u dukur, bëhet portreti i pakënaqësisë

Më: 27 shtator 2020 Në ora: 08:05
Ilustrim

Kushdo që mendon se nuk ka një jetë të përsosur si ajo që kanë njerëzit e tjerë, është i pakënaqur. Ka njerëz që nuk janë akoma të kënaqur me ato që kanë ose çfarë janë. Ata duan të kenë një pamje tjetër, një jetë tjetër dhe më shumë pasuri, por ata nuk punojnë për ta arritur atë. Ata shpresojnë se do të ndodhë vetë dhe trishtohen për çdo absurditet, duke u bërë një i burgosur ambicieje dhe vuajnë nga mungesa e vetëvlerësimit.

Përballja e tepërt është një mënyrë për të refuzuar vetë jetën.

Vetë-imazhi i dobësuar, afër atyre që ai i konsideron më të mirë, paraqet vuajtje për shpirtin. Dhe nuk ka rezultate të vogla që mund të sjellin gëzim; lumturia e vogël nuk ka rëndësi. Të jetosh për të përmbushur nevojat e egos krijon qëllime që janë shumë të larta, pothuajse të pamundura për t’u arritur, krijon vuajtje emocionale dhe varësi emocionale. Largohu prej saj.

Kushdo që e detyron veten të jetojë për t’u dukur bëhet portreti më i përsosur i pakënaqësisë. Mundohuni të shihni të gjitha realitetet, shpesh të fshehura pas perdeve. Shumë kanë për të fshehur të vërteta që nuk do t’i dini kurrë dhe madje edhe atëherë do të vazhdoni ta krahasoni veten me të. Bari i fqinjit mund të jetë më i gjelbër, por është plastik ose i patrajtuar. Asnjëherë mos e krahasoni veten, në asnjë rast, mos e bëni dikë që të ndihet më mirë.

Ushqeni ëndrrat dhe frymëzimet, por mos adhuroni qëllime të paarritshme dhe qëndroni larg njerëzve, sepse thjesht prania e tyre ju bën të ndjeheni më të vegjël. Përballja personale, profesionale ose e dashur shkatërron gjithmonë mundësinë e gëzimit në fitoret tuaja të vogla apo të mëdha. Është thelbësore të njohësh veten. Ju duhet ta pranoni veten. Ju duhet të festoni jetën tuaj.

Vetëdija nuk ka të bëjë me atë që mendoni se jeni, është ajo që mendoni se nuk jeni. Këto janë zbulime, pëlqime, pranime dhe rizbulime të trupit, zemrës dhe shpirtit. Ne gjithmonë mund të jemi të lumtur nëse largohemi nga etiketimet; ndonjëherë ajo që kërkojmë është brenda nesh.

Mund të jemi shumë të lumtur nëse ndalojmë, një herë e përgjithmonë, nga të dëshirojmë të jetojmë vetëm në iluzione. Mundohuni të jeni të lumtur, kurrë mos provoni ta krahasoni veten.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat