Komuna e Mitrovicës e përkushtuar në integrimin e komuniteteve romë ashkalinjë dhe egjiptas

Mitrovica

Komuna e Mitrovicës e përkushtuar në integrimin e komuniteteve romë ashkalinjë dhe egjiptas

Më: 14 korrik 2021 Në ora: 16:07
Pamje nga takimi

Kryetari i komunës, Agim Bahtiri, i shoqëruar nga drejtori për Arsim, Skender Avdiu, kanë pritur në takim përfaqësueset e OJQ “Terre des hommes Kosovë”, në krye me drejtoreshën Florina Duli Sefaj.

Qëllimi i këtij takimi ishte nënshkrimi i marrëveshjes së bashkëpunimit për përmirësimin e qasjes dhe përfshirja sociale në arsimin fillor për fëmijët nga radhët e komuniteteve romë, ashkalinjë, egjiptas, fëmijët e riatdhesuar si dhe grupeve të tjera të cenuara.

Kjo marrëveshje është nënshkruar pas përpjekjeve të vazhdueshme të Komunës së Mitrovicës për të përkrahur integrimin e komuniteteve romë, egjiptas dhe ashkalinjë, të përcaktuar në Planin e Veprimit Lokal të Komunës së Mitrovicës.

Dhe me anë të kësaj marrëveshje synohet themelimi dhe funksionalizimi i qendrave mësimore nga ana e komunës, si dhe mbështetja me fonde për këto qendra me bazë në komunitet dhe me bazë në shkollë, nga grantet specifike të arsimit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat