Ky është problemi seksual që ka 76% e popullsisë

Seksi

Ky është problemi seksual që ka 76% e popullsisë

Më: 25 qershor 2021 Në ora: 22:36
Foto ilustrim

Deri në 76% të burrave në të gjithë botën duket se preken nga mosfunksionimi erektil, një problem i një natyre seksuale që është bërë një çështje kryesore mjekësore në vitet e fundit.

Një përmbledhje e studimeve të mëparshme të botuara në BJU International thekson ndryshimin e madh në vlerësimet e normave të mosfunksionimit erektil në popullatën mashkullore.

Në mënyrë më analitike, studimi zbuloi se vlerësimet e prevalencës së mosfunksionimit erektil ndryshojnë mjaft, me norma të raportuara që variojnë nga një 3% mjaft e ulët në një 76,5% mbresëlënëse.

Ky ndryshim mund të pasqyrojë ndryshimet në moshë të popullsisë së studimit, si dhe përkufizime dhe metoda të ndryshme të vlerësimit të mosfunksionimit erektil.

E rëndësishme, megjithatë, mosfunksionimi erektil u shoqërua me një rrezik në rritje të sëmundjeve kardiovaskulare, çmendurisë dhe vdekjes së parakohshme.

Autorët e studimit vërejnë se diagnostikimi i hershëm i mosfunksionimit erektil mund të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve, por gjithashtu tregon mundësinë e ndërhyrjeve të nevojshme për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare dhe vdekjen e parakohshme.

“Për shkak të natyrës së ndjeshme të çështjes, mjekët duhet të marrin në konsideratë kontrollimin e pacientëve që mund të jenë në rrezik për mosfunksionim erektil, pasi ata vetë mund të mos jenë të gatshëm të japin këtë informacion vullnetarisht“, thanë studiuesit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat