Premtim Gjonbalaj - Shqiptari i ri, që po mahnit turistët amerikanë, dhe të huaj - Bota Sot
Premtim Gjonbalaj - Shqiptari i ri, që po mahnit turistët amerikanë, dhe të huaj

Amerika

Premtim Gjonbalaj - Shqiptari i ri, që po mahnit turistët amerikanë, dhe të huaj

Nga: Beqir SINA - New York Më: 20 shtator 2019 Në ora: 23:44
Tim Gjonbalaj

NEW YORK CITY: Në, Shtetet e Bashkuara, për më shumë se një shekull, shqiptarët e Amerikës, kan nxjerrë në pah sukseset dhe arritjet në të gjitha sferat e jetës. Kan dal në pah simbas periudha të ndryshme, edhe kontributet që ata kanë dhënë në biznes, politikë, shkencë, arsim, art, etj. 

Dhe, në këtë mënyrë shqiptarët e Amerikës, kan nxjerr një numër mentorësh për të frymëzuar, sidomos, brezat e ri në këtë komunitet. Ku jan dalluar Individë, që me arritjet e tyre, kan bër emër, ose kan tërhequr edhe vëmendjen jo pak të shtypit më prestigjoz amerikan, dhe amerikanëve e të huajve. 

Novacioni më i ri, dhe, që mban firmën e një, shqiptari, dhe që  ka tërhequr vëmëndjen e shtypit prestigjoz amerikan, revistës “Forbes”, është ai i qujatur : “Mikpritja Butler”, e themeluar nga Tim Gjonbalaj, në vitin 2015. E cila, është një platformë, sipas kërkesës për shërbim professional dhe kualitativ në dhomë për hotelet, në mënyrë për të zgjeruar ofertat e tyre për mysafirët.

Premtim Gjonbalaj, djali i biznesmenti të suksesshëm vuthjan Ejllo Halil Gjonbalaj, pronar e restorantit të famshëm “Allora” në Manhattan NYC, është shqiptari më i ri – i sukseshëm në fushën e novacionit, atë të shërbimit kulinar.

Tim Gjonbalaj, vjen nga Universiteti i Shën Gjonit - Sant Johns,  dhe mban nga ky uniersitet një Diplom Bachelor, për Financat e Përgjithshme (2010 – 2014). Ai flet, shumë mirë shqip dhe anglisht.

Pretimi, përshkruhet nga shtypi amerikan se është shumë i zhdërvjellt dhe inteligjent. Në moshë të re, ai shfaq në udhëheqje biznesi, dhe astutësi krijuese. Ai është i shpejtë në marrjen e koncepteve dhe “përkthimin” vendosjen e tyre, në plane shumë të mira veprimi. 

Ai zgjodhi konceptet e markës, marketingut dhe zhvillimit të biznesit të shpejt, në pjesën më të madhe, për të mësuar përmes gjykimit dhe gabimit. Ai kënaqet me ngacmimin mendor, “forcën” e të menduarit të shumë gjërave, pra, për të bër biznes të suksesshëm, dhe, për mbylljen e tyre eventuale, edhe në qoftë se rezultati është i mirë apo i keq. 

Timi, tregon fleksibilitet në të menduarit e tij dhe është i gatshëm të ndryshojë kursin nëse faktet çojnë në një rezultat të ndryshëm nga ai që krijon. Në moshë të re, mendjemprehtësia e tij mendore, duket se është ajo që e bëri të mëndojë, pak për inovacione për disa vjet përpara kohës së tij për të vendosur.

Dhe, kështu duke e kuptuar modelin e shërbimit të dhomave të hotelit, që ky shërbim që nuk kishte evoluar, që kur u prezantua në vitin 1930, ishte vuthjani mëndjeprehtë, Premtim “Tim” Gjonbalaj, ai që themeloi shërbimin Mikëpritja Butler në vitin 2016, si një mënyrë krijuese për të siguruar të gjitha llojet e e shërbimit luksoz edhe në dhomat e hoteleve.

Butler, tani po konsiderohet si shërbimi më me komoditet hotelier të lartë, pa shpenzimet operacionale për hotelierët. 

Si Kryeshef Ekzekutiv dhe Themelues, Gjonbalaj, përqendrohet tani në zgjerimin dhe shitjen e markës fillestare inovative, duke shërbyer aktualisht në 40 hotele, dhe, shërben në 10,000 dhoma të ftuarve vetëm në New York City. 

Me një përvojë afro një dekade në zhvillimin e restoranteve dhe mikpritjen, ai pa një hendek në treg për hotele me shërbime të kufizuara dhe shërbime ngrënie brenda dhomave, që ata janë në gjendje të ofrojnë, dhe nga ajo ka ka krjiuar marken Mikëpritja Butler. 

Tim erdhi me idenë për Butler, kur ndoqi Universitetin e Shën Johnit dhe themeloi “shërbimin e ofrimit të shërbimeve”, në vjeshtën e vitit 2016, menjëherë, pasi u diplomua me Bachelors e tij në Financë në vitin 2014. 

Modeli i biznesit Butler, shkruan Forbes, u ofron pronarëve të hoteleve mundësinë për të drejtuar përdorimin nga një kuzhinë dhe kuzhinierë nënformues, duke lejuar që Butler të sigurojë shërbime F&B me cilësi më të lartë përmes përdorimit të kuzhinave të centralizuara të hoteleve. 

Premtim “Tim” Gjonbalaj, mbas suksesit në metropolin e botës qytetin e New York-ut, po kërkon të zgjerojë Butlerin në tregje të krahasueshme urbane siç është Miami, dhe më gjerë në një të ardhme shumë të afërt.

“Forbes” shkruan se Butler është fillimi inovativ i shqiptarit Premtim “Tim” Gjonbalaj, që po jep rezultatin në shërbimin e dhomës tuaj- duke ndenjur në hotel në New York.

“Imagjinoni, kurrë të mos keni nevojë të pyesni veten se sa mirë mund të shijojë shërbimi i dhomës tuaj të hotelit. Kjo, në një botë hipotetike, menyja që sapo keni porositur, do t’u vijnë nga një kuzhinë e centralizuar e mbushur me kuzhinier të stërvitur, dhe kuzhinë të pasur, që përqendrohet prej nga enët dhe produktet me cilësi të lartë, duke përdorur përbërës hiperlokal. 

Pas një dekade duke punuar në zhvillimin e restoranteve dhe mikpritjen, me babain e tij Ejllo Halil Gjonbalaj, në “Alora” ku ai punojë, tani Tim Gjonbalaj, krijojë markën e re “Mikëpritjen Butler” me të njëjtin mision. 

“Ai pa një hendek në treg për hotele me shërbime të kufizuara dhe përvojën e ngrënies në dhomë që ata ofrojnë, dhe krijoi Butler, që fillim e ka me bazë në Nju Jork, dhe, që merr një etikë të përbashkët ekonomie dhe e zbaton atë në, mëngjez, drek, dhe darkë, në se ju si vizitor i dëshironi në dhomën tuaj të hotelit. Kjo do të thotë ushqimi dhe pijet, ju vjen nga një kuzhinë speciale, me shpërndarje me shpejtësi të lartë dhe vëmendje ndaj detajeve të të gatuarit.

Gazetarja, Caroline Tell, e revistës presigjoze Forbes, ka biseduar për këtë revistë, me Tim Gjonbalaj, për të biseduar për marken si e quan ajo “Butler”. Pra, për vizionin e invatorit, për krijimin e komoditetit më të fundit në shërbimin hotolerik njujorkez, që do të vinte së shpejti edhe në hotelet e tjera, duke filluar nga Miami në të ardhmen, nga shqiptari Premtim “Tim” Gjonbalaj.

Forbes : A mund ta përshkruani udhëtimin tuaj në nisjen e Butler-it dhe frymëzimin pas tij?

Fillova të punoja në restorantet e familjes time që në moshë të re dhe pashë joefikasitetet që lidhen me restorantet në hotel. Duke folur me pronarët e hoteleve dhe kompanitë e menaxhimit, ishte e qartë se ekonomia e ndarjes mund të ketë një ndikim në ushqimin dhe pijet në hotel. Kam hapur restorantin e parë të hotelit për të ofruar në hotele të tjera disa vjet më parë. Vitin e kaluar, ne pamë një treg shumë të fortë të përshtatshëm të tregut, kështu që ngritëm kapitalin për të ndërtuar një platformë teknologjike për të rritur kënaqësinë e të ftuarve dhe për të zvogëluar kostot operacionale ndërsa rikrijojmë "mikpritjen në dhomë" Butler.

Forbes: Me pak fjalë, çfarë bën Butler?

Butler ofron ushqim dhe pije për hotele nga një kuzhinë hoteli që ne drejtojmë në zona me dendësi të lartë hoteliere. Nga këto kuzhina përreth Neë York City, ne mund të shërbejmë shpejt në hotele në zonën e afërt. Butler është bërë shpërndarës hotelesh shumë efikase (kuzhina dhe restorante) që prodhojnë ushqim të shijshëm, të shpërndarë shpejt. Shërbimi në dhomë dhe hotelieria nga Butler u ofrohet më pas dhe pronave të hotelit përreth për të përmirësuar më tej xhiron, shfrytëzimin, përvojën e miqve dhe linjat e poshtme të pronarëve të hotelit.

Forbes : Cila është filozofia apo misioni i markës?

Marka Butler është krijuar për të nxjerr sa më kënaqur mysafirët në hotelet tona dhe të partnerit tone, për të marrë një vakt të shijshëm të dërguar shpejt në dhomën e tyre. Ne punojmë me hotele, kompani administruese dhe pronarë për të siguruar një lehtësi të vlefshme, ndërsa u shërbejmë pjesës tjetër të hoteleve për ushqime dhe pije për nevoja.

Forbes : Pse një hotel do të përfitonte nga partneriteti me Butlerin? Po për një mysafir?

Për shkak të rritjes së kostove të pagave dhe vëllimit të ulët të porosisë, ngrënia në dhomë është një udhëheqës i konsiderueshëm humbjesh për shumicën e hoteleve, që nuk janë në një destinacion turistik. Si i tillë, duke ofruar një alternative për hotele me shërbime të plota dhe një pajisje të re e cila në përgjithësi nuk ofrohet për të zgjedhur hotele shërbimi, ne ulim kostot dhe sigurojmë një lehtësi të qëndrueshme.

E çfarë ofroni tjetër?

Përveç ushqimit, ne gjithashtu ofrojmë artikuj komoditet dhe pajisje. Nëse harroni dicka nga ato që ju shërbejnë për një ditë, ne mund ta sjellim atë për ju. Kjo është me të vërtetë e dobishme veçanërisht në hotelet e shërbimit të zgjedhur që nuk i ofrojnë këto artikuj.

Cilat janë planet e ardhshme për Butler? Zgjerimi? Pajisje të mëtejshme?

Zgjerimi është në hartën e rrugës së të ardhmes për ne, Deri në fund të vitit, ne do të jemi në gjendje të shërbejmë 96% të dhomave të hoteleve në New York City. Ne po diskutojmë zgjerimin në qytete të reja dhe kjo do të ndodhë në vitin 2020, me Miami - Florida.

Image
Image
Image
Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat