Kjo afishe në veturë nuk duhet të injorohet, përmban informacione të rëndësishme

Auto

Kjo afishe në veturë nuk duhet të injorohet, përmban informacione të rëndësishme

Më: 8 tetor 2021 Në ora: 22:44
Foto ilustrim

Absolutisht kjo afishe përmban informacione thelbësore dhe në asnjë mënyrë nuk meriton të injorohet.

Dëshmia është se vetëm inspektimi vizual i gomave nuk është i mjaftueshëm, si dhe se ekziston një presion deri në të cilin gomat duhet të fryhen.

Sot, gjërat janë ruajtur kryesisht nga sensorët e presionit, të cilët “sigurohen” që presioni i ajrit të gomave të jetë brenda kufijve të pranueshëm, që do të thotë se ka tolerancë, e cila në disa situata lejon një devijim të konsiderueshëm nga presioni optimal.

Nëse keni pyetur veten se cili është presioni ideal i gomave, etiketa e lartpërmendur ofron të gjitha përgjigjet.

Këto janë vlerat e përshkruara nga prodhuesi, dhe ato varen nga madhësia e gomave dhe ngarkesa e planifikuar, pra numri i udhëtarëve.

Image

Vlerat shprehen në dy njësi, bar dhe kPa, dhe janë të ndryshme për gomat e përparme dhe të pasme.

Nëse nuk ju ndodh të gjeni një afishe në shtyllën në anën e shoferit, mos e humbni shpresën.

Ka disa vende të tjera ku mund ta gjeni, të tilla si korniza e derës, pjesa e brendshme e kapakut të mbushësit të karburantit dhe ndarja para pasagjerit të përparmë.

Së fundi, i njëjti informacion gjendet në librin e udhëzimeve që vjen me veturë.

Dhe nëse po pyesni pse e gjithë kjo ka rëndësi, përgjigja është e qartë. Presioni shumë i ulët i gomave nënkupton konsum më të lartë të karburantit, por edhe karakteristika më të dobëta të drejtimit.

Presioni i tepërt, nga ana tjetër, rezulton në konsum të pabarabartë të gomave, por edhe rrëshqitje më të theksuar të automjetit. Gjithashtu, goma shpohet më lehtë. 

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat