Britani, sëmundjet seksuale në rritje

Evropë

Britani, sëmundjet seksuale në rritje

Më: 5 qershor 2019 Në ora: 16:00
Foto ilustrim

Raste të infeksioneve seksualisht të transmetueshme po rriten në Britani.

Në vitin 2018, kishte 447,694 diagnoza të reja të sëmundjeve seksualisht të trensmetueshme, një rritje prej 5% në 422,147 në vitin 2017.

Gonorreja u rrit më së shumti – me 26% në 56,259 raste, numri më i madh që nga viti 1978.

Ka pasur 7.541 raste të sifilizit – një rritje prej 5% më 2017.

Grupet me risk të lartë përfshijnë të rinjtë dhe burrat që kanë marrëdhënie seksuale me burra.

Infeksionet seksualisht të transmetueshme të diagnostikuara më së shpeshti ishin:

klamidia (218,095 raste, 49% e të gjitha diagnozave të reja)

lythat gjenitale (57,318 raste, 13%)

gonorreja (56,259 raste, 13%)

herpes gjenital (33,867 raste, 8%)

Numri i rasteve të gonorresë është rritur për vite me radhë midis burrave dhe grave, pavarësisht paralajmërimeve të përsëritura nga mjekët e shëndetit publik rreth rreziqeve nga seksi i pambrojtur.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat