Shënohet Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit

Kosova

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit

Më: 22 maj 2017 Në ora: 07:12
Ilustrim

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH) në organizim të përbashkët me institucionet tjera relevante, do të shënojë sot “Ditën Botërore të Biodiversitetit” sipas kalendarit të festave mjedisore.
 
Shënimi i kësaj dite të rëndësishme për Biodieversitetin do të organizohet tek Ujëvara e Mirushës në komunen e Klinës. 

Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit është shpallur nga Kombet e Bashkuara në vitin 1993, për të theksuar rëndësinë e biodiversitetit.

Për herë të parë kjo ditë është përkujtuar nga Komiteti i dytë i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara më 29 Dhjetor 1993, që shënon dhe datën e hyrjes në fuqi të Konventës së Diversitetit Biologjik. 

Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit ka temë kryesore globale integrimin e biodiversitetit dhe i kushtohet mbështetjes së njerëzve dhe jetesës së komuniteteve.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat