Aksidentalisht i dolën në llogari 1.2 milion dollarë, nuk pranoi t’i kthente – policia u detyrua ta arrestonte

Ndryshe

Aksidentalisht i dolën në llogari 1.2 milion dollarë, nuk pranoi t’i kthente – policia u detyrua ta arrestonte

Më: 11 prill 2021 Në ora: 22:59
Ilustrim

Një dispeçere e 911 në Luiziana u arrestua pasi autoritetet thanë se ajo nuk pranoi të kthente 1.2 milion dollarë që ishin depozituar aksidentalisht në llogarinë e saj.

Sipas një raporti të enjten nga nola.com, 33-vjeçarja Kelyn Spadoni nga Harvey, Louisiana, u arrestua të mërkurën dhe u akuzua për vjedhje me vlerë mbi 25 mijë dollarë, mashtrim bankar dhe transferim të paligjshëm të fondeve monetare pasi ajo shmangu vazhdimisht kërkesat për kthimin e fondeve padashur, që iu transferua asaj në muajin shkurt.

Sipas raportit, me të marrë fondet, Spadoni menjëherë i transferoi ato në një llogari tjetër dhe i përdori paratë për të blerë një shtëpi dhe një Hyundai Genesis 2021 me një vlerë prej 48 mijë dhe 70 mijë dollarë.

Charles Schwab & Co. paraqiti një padi të martën kundër Spadoni, e cila punoi si një dispeçere në njësinë 911 sepse ata thonë se ajo i injoroi përpjekjet e tyre për ta arritur atë përmes telefonatave, tekst mesazheve dhe postave elektronike. Në një rast, kompania tha se kishte kontaktuar vendin e saj të punës, por u tha që ajo nuk ishte në gjendje të vinte në telefon.

Sipas procesit gjyqësor, të depozituar në Gjykatën e Qarkut të SHBA-së në Distriktin Lindor të Luizianës, Schwab synonte të transferonte 82.56 dollarë në llogarinë e Spadonit kur aksidentalisht transferoi më shumë se 1.2 milion dollarë për shkak të një “çështje të krijuar nga një zgjerim i softuerit”. Në proces, kompania tha se kushtet e saj të shërbimit u kërkojnë klientëve të kthejnë çdo para që u transferohet pa dashje tek ata.

Procesi gjyqësor thotë se kompania menjëherë u përpoq pa sukses për t’i marrë paratë e kthyera atyre. Kur u përpoq të merrte paratë prapa të nesërmen, atyre u tha që fondet nuk ishin më në llogari sepse Spadoni i kishte zhvendosur ato në një llogari tjetër.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat