800 serbë kthehen në Kosovë, banorë të rinj të Komunës së Istogut?!

Opinione

800 serbë kthehen në Kosovë, banorë të rinj të Komunës së Istogut?!

Nga: Ragip Guraziu Më: 19 shtator 2019 Në ora: 13:20
Ragip Guraziu

Jo rastësisht Kryeministrja  e Serbisë, Ana  Brenabiç ; Me Gjermaninë jemi perfekt, përveç mospajtimit për Kosovën, dhe  sahere e permente Kosovën, e zënte në gojë Kosova i Metohija, këtë e bëri sy me sy me Kancelaren e Gjermanisë,Angela Merkel. Jo rastësisht në librat e gjeografisë në të cilën mësojnë nxënësit kosovarë, Kosova paraqitet si pjesë e Serbisë. E sipas  rrethanave, arsimi në Kosovë ka degraduar si në atë fillor, ashtu edhe në atë universitar, gjë të cilën e ka dëshmuar edhe raporti i PISA-së.Kjo na le të kuptojmë se deri në ç' shkallë të ulët e degjeneruese e ka degraduar sistemin e Arsimit në Kosovë,Shyqyri Bytyqi,sh-pjeë e NISMA-s e tani ne një subjket tjetër PSD-së-tmerrë i paparashikueshëm...

800  serbë kthen ne Istog-bastion i kujt është Istogu dihet..

Kosova as nuk paraqitet më si shtet i pavarur por si pjesë e Serbisë!? Ky vërtetë është një nga kryeskandalet e këtij shekulli në Kosovë”. Kjo  dëshmon edhe një herë më shumë, se deri në ç`shkalle të ulët e degjeneruese e ka degraduar sistemin e arsimit ne Kosove, Shyqiri Bytyqi, ish pjesë e NISMA-s së Fatmir Limajt, e tash edhe i PSD-se, duke e vënë këtë dikaster nga më të rëndësishmit nacional e shtetëror, tërësisht ne duart e serbofilëve dhe mafio-oligarkeve vendor.

Brnabic: Me Gjermaninë jemi perfekt, përveç mospajtimit për Kosovën

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabic, u prit nga Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, e porosia ishte e qartë se procesi i dialogut duhet të përparohet deri në zgjidhjen përfundimtare të çështjes së Kosovës, e që përkushtimi i Gjermanisë e Francës nuk ka munguar e nuk do të mungojë.

Kacnelarja Merkel ka thënë se Serbia duhet të vazhdojë përpjekjet për vazhdimin e dialogut. Ndërkohë Ana Brnabic ka thënë se me Gjermaninë i ndanë vetëm çështja e Kosovës, dhe  sa here e zuni në gojë Kosovën, u shprhte Kosova e Metohija sy me sy me kancelaren Gjermane, Angela Merkel,dhe ajo fare nuk reagonte edhe pse  fjlori Metohi u fshi nga  shqipatrët dhe të tjerët me fillimin e luftës së UÇK-së dhe me pavarësimin e Kosovës  me 17 Shkurt 2008 Kosva u be edhe me Kushtetut.

800 serbë kthehen në Kosovë

''Nëpërmes projektit “RR4”, që e ka financuar BE-ja dhe Ministria për Kthim dhe Komunitete, në vendbanimet me serbë të komunës së Istogut janë kthyer 800 serbë, ndërsa serbët e Cerkolezit nuk kanë lëvizur fare nga fshati. Serbia ka financuar ndërtimin e një komore tharëse me kapacitet 800 kilogramësh për 24 orë në fshatin më të madh serb, Osojan.'' Mediumet kosovare

Tani më Komuna e Istogut që tani,biles pas pavarësimit të Kosovës  me deponimet e emrave te komunave të Kosovës- quhej Burimi,por tani,prap Istogu,dihet cili pastion poitik udhëheq edhe me këtë komunë, dhe Istog është në gjuhën serbo -sllave, tani edhe kthimi i serbëve në komunën e Istogut po vazhdon, megjithëse në komunën paralele të Istogut, që funksionon në Osojan, janë shprehur të pakënaqur me numrin e serbëve të kthyer. Për të ndihmuar kthimin Qeveria e Serbisë ka vazhduar të financojë projekte të ndryshme për serbët në pjesë të ndryshme të Kosovës nëpërmes Zyrës serbe. No Koment a po....

Ky projekt paska kushtuar 60 mijë euro për rehabilitimin e serbëve,por ku mbeten ata të famijave të dëshmorëve,invalidëve e veteranëve e martirëve të luftë të UÇK-së,që ka të tillë nga këto gategori që ende janë pa kulmë mbi kokë.

Një projekt, që ka koston prej rreth 60 mijë eurosh, është realizuar në fshatin më të madh serb në komunën e Istogut – Osojan, ndërkohë që në këtë fshat të banuar ekskluzivisht me serbë funksionojnë edhe të gjitha institucionet e shtetit të Serbisë. Në fakt, në Osojan funksionon me të gjitha organet e veta komuna serbe e Istogut, ndërsa kryetar paralel është Malisha Gjuriq nga Osojani. Një komorë tharëse për nevojat e familjeve serbe të kthyera në territorin e komunës së Istogut ishte të mërkurën në Osojan. No Koment

Për ta pështu Kosovën njherë e përgjithmonë,kjo klasë politike duhet të ik....

Skandali tjetër,që i doli fytyra për lëndine,ku thuhet se ; '' Në librat e gjeografisë në të cilën mësojnë nxënësit kosovarë, Kosova paraqitet si pjesë e Serbisë. E sipas analistëve, arsimi në Kosovë ka degraduar si në atë fillor, ashtu edhe në atë universitar, gjë të cilën e ka dëshmuar edhe raporti i PISA-së.

Kosova as nuk paraqitet më si shtet i pavarur por si pjesë e Serbisë!? Ky vërtetë është një nga kryeskandalet e këtij shekulli në Kosovë”,  dhe kjo dëshmon edhe një herë më shumë, se deri në ç`shkalle të ulët e degjeneruese e ka degraduar sistemin e arsimit në Kosovë, Shyqiri Bytyqi, ish pjesë e NISMA-s , e tash edhe i PSD-së, duke e vënë këtë dikaster nga më të rëndësishmit nacional e shtetëror, tërësisht ne duart e serbofilëve dhe mafio-oligarkeve vendor.

Tani Subjketi politik deri tani nga vinte SHyqyri Bytyqi,pa fije turpi e pranoi subjekti tjetër politik PSD, ku na le të kuptojmë se te dy këto subjkete politike janë të përlyer në  oferta e mashtrime,dhe kanë histori jo fort të mirë deri sa po dëshmohet,dhe edhe çka duhet tjetër,ne rastse janë në gjendje ma zi se kjo,le te na deklarojnë vetë...

Tani,aq më keq,sikur të mos mjaftonin as të gjitha këto,si nuk po kanë fije turpi këta poitikan,ministra e lider,qeveritar e parlamentar,duke na predikuar neve qytetarëve për moralin dhe kapjen e shtetit.

Për aq më keq, sikur të mos mjaftonin as të gjitha këto, Shyqyri Bytyqi dhe Fatmir Limaj, pa fije turpi tanimë kanë filluar të shtyhen, duke na predikuar neve edhe per moralin dhe kapjen e shtetit, kur dihet dhe po dëshmohet edhe publikisht,pa asnjë dallim, e kane kapur, zhvatur e degraduar shtetin e mjerë e të pa aftë për tu mbrojtur nga keqbërësit, pa asnjë fije ndjesie as morali njerëzor.

Jo rastësisht Kryeministrja  e Serbisë, Ana  Brenabiç ; Me Gjermaninë jemi perfekt, përveç mospajtimit për Kosovën, dhe  sahere e permente Kosovën, e zënte në gojë Kosova i Metohija, këtë e bëri sy me sy me Kancelaren e Gjermanisë,Angela Merkel. Jo rastësisht në librat e gjeografisë në të cilën mësojnë nxënësit kosovarë, Kosova paraqitet si pjesë e Serbisë. E sipas  rrethanave, arsimi në Kosovë ka degraduar si në atë fillor, ashtu edhe në atë universitar, gjë të cilën e ka dëshmuar edhe raporti i PISA-së.Kjo na le të kuptojmë se deri në ç' shkallë të ulët e degjeneruese e ka degraduar sistemin e Arsimit në Kosovë,Shyqyri Bytyqi,sh-pjeë e NISMA-s e tani ne një subjket tjetër PSD-së-tmerrë i paparashikueshëm...

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat