Kompromiset reale që duhet paranuar të dy palët maqedone-bullgare

Opinione

Kompromiset reale që duhet paranuar të dy palët maqedone-bullgare

Nga: Sulejman Mehazi Më: 21 janar 2021 Në ora: 10:34
Sulejman Mehazi

Kompromisi më i mirë e real që duhet pranuar të dy palët maqedone-bullgare janë:

- Që qeveria e Zaevit të pajtohet  me egzistimin e qytetarëve bullgarë në Republikën e Maqedonisë Veriore, po edhe bullgarët të pranojnë egzistimin e qytetarëve maqedonas në Republikën e Bullgarisë;

- Që qytetarët bullgarë të konkurrojnë e të kërkojnë të drejtat e tyre në RMV me anë të partive politike bullgare, po edhe maqedonasit me anë të partive maqedonase në Bullgari të kërkojnë të drejtat e tyre maqedonase;

-Që të ju njihet gjuha bullgare e shkollat bullgare në Maqedoni, po të njihet edhe gjuha dhe shkollat maqedonase në Bullgari
-Që të ju njihet kultura, festat shtetërore e nacionale bullgare;

-Që gjatë regjistrimit të ju lejohet përveç maqedonasve, shqiptarëve, vllahëve  turqëve, serbëve, romëve të pranohet edhe nacionaliteti bullgar.

Ky do jetë kompromisi më i mirë e më i logjikshëm për të dy palët maqedone e bullgare. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat