Domosdoshmëri formimi i shtetit viabël shqiptar

Opinione

Domosdoshmëri formimi i shtetit viabël shqiptar

Nga: Petrit Dibrani Më: 27 janar 2021 Në ora: 16:39
Petrit Dibrani

Shqiptarët mbi 8 milionë banorë në trojet e tyre etnike, janë autoktonë. 

Shqiptarët kanë tradita dhe kulturë evropiane. 

Shqiptarët e bashkuar janë faktor stabiliteti në Ballkanin Perëndimor. 

Shqiptarët kanë shkruar me gjakun e tyre, më tepër se një faqe në histori të Evropës. 

Shqiptarët duhet të bashkohen dhe Ballkani Perëndimor të stabilizohet.

- Atdhe është ajo tokë, të cilën shumë të tjerë në këtë botë nuk e kanë dhe do të jepnin, çdo gjë për ta pasur atë.

- Sa shumë flitet e shkruhet për atdheun, vendi ku kanë lindur të parët e tu, prindërit, gjyshërit, stërgjyshërit dhe vendi ku ke lindur t’i vet.

- Atdheu, asnjëherë nuk e braktis njeriun, njeriu e braktis Atdheun.

- Ai që nuk i takon Atdheut të vet, nuk i takon as njerëzimit.

Pse, duhet shqiptarët të bashkohen dhe në një Shqipëri natyrale të fuqizohen......?

Se...

- Shqiptarët, kanë një gjak.

- Shqiptarët, kanë një gjuhë.

- Shqiptarët, kanë një traditë.

- Shqiptarët, kanë një flamur.

Të dashur bashkombës,

I fort dhe trim!

– Ai, që punon dhe vepron për bashkim.

– Ai, që jetën i’a fal Atdheut.

– Ai, që të gjithë shqiptarët i thërret për bashkim.

– Ai, që pushkën e përdor vetëm për bashkim.

– Ai, që shqiptarët katolikë e muslimanë, bektashi e ortodoksë, protestantë dhe ateistë i bënë bashkë, si të ishin nga një fis.

Dëshironi shqipërinë, natyrale ta bashkoni....?

Ju lutem, tregoni....!

Ta bashkojmë Shqipërinë për së gjalli dhe të mos jetojmë të ndarë, si të vdekur....!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat