Një muaj paraburgim për burrin që rrahu gruan në prezencë të fëmijëve - Bota Sot
Një muaj paraburgim për burrin që rrahu gruan në prezencë të fëmijëve

Kronikë e zezë

Një muaj paraburgim për burrin që rrahu gruan në prezencë të fëmijëve

Më: 20 maj 2020 Në ora: 10:19
Ilustrim

Gjykata Themelore në Prishtinë, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit B.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale Dhuna në familje nga neni 248 par.1 lidhur me par.2 të KPRK-së.

Të pandehurit B.K. iu është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji, pasi që Gjykata ka konstatuar se janë përmbushur kriteret në bazë të nenit 187 par.1 nën par. 1.1, e 1.2, pika 1.2.2 dhe 1.2.3 të KPP-së.

Gjykata ka vlerësuar se masa e paraburgimit është mase adekuate për zhvillimin e papenguar në këtë çështje penale, pasi që po të gjendet në liri i pandehuri B.K. mund të përsëris veprën penale, ku i njëjti kishte ushtruar dhunë fizike dhe psikologjike ndaj të dëmtuarës – bashkëshortes së tij, e cila vepër penale dyshohet se është kryer në ambiente familjare dhe atë në prezencën e fëmijëve të tyre.

Pala ka të drejtën e ankesës kundër këtij vendimi në Gjykatën e Apelit të Kosovës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat