Divorci shkakton një lloj mirëqenieje fizike dhe mendore

Life style

Divorci shkakton një lloj mirëqenieje fizike dhe mendore

Më: 13 maj 2019 Në ora: 15:33
Ilustrim

Zakonisht emocionet që dalin nga fjala divorci janë padyshim negative. Dikush mendon menjëherë për dhimbjen që mund të provojë një çift që ndahen përgjithmonë. Edhe më shumë nëse marrëdhënia kishte zgjatur shumë vite.

Për shumë gra, mbyllja e një martese me një divorc shkakton një lloj mirëqenie fizike dhe mendore. Kjo është një lloj përvoje shpërblyese që mund t’i bëjë ato të gjejnë pjesën më intime dhe madje rinovimin.

Efektet e divorcit: sipas një studimi të kohëve të fundit, divorci ju rinovon me të paktën 10 vjet dhe kjo është vetëm një nga përfitimet e shumta fizike dhe mendore të tij.

Për një numër të konsiderueshëm të grave gjithnjë në rritje, divorci kthehet në një përvojë të dobishme. Ky është rezultat i një studimi të kohëve të fundit, kryer nga konsulentë të cilët janë ekspertë në marrëdhënie, të cilët treguan se si mund të nxirren përfitime fizike dhe emocionale nga ndarja ligjore.

Nga pikëpamja fizike konsulentët dolën në përfundimin se një grua që sapo është divorcuar rigjallërohet me të paktën 10 vjet.

Ja përse ndodh kjo…

Një grua që sapo ka përfunduar një divorc, fiton më shumë vetëdije për veten, dëshirat dhe nevojat e saj. Ajo përqendrohet më shumë tek vetja duke i kushtuar asaj 100% të kohës së saj.

Si ndryshon jeta e një gruaje pas divorcit

Hapësira personale

Gratë e divorcuara janë më të lumtura, sepse kanë një hapësirë personale për veten, gjithë bota e tyre sillet rreth tyre. Ato mund të duken pak egoiste, por pasi kalojnë kaq shumë vite në shoqërinë e një personi tjetër, të jenë në gjendje që më në fund t’i kushtohen vetes është një gëzim. Përfundimisht ato kanë një hapësirë personale ku mund të takojnë njerëz të rinj, të argëtohen dhe të bëjnë atë që ato preferojnë.

Shkëputja materiale

Gratë e divorcuara rriten në çdo hap që marrin, veçanërisht për shkak se e bëjnë këtë për veten e tyre. Nuk ka lumturi më të madhe sesa arritja e një qëllimi të lakmuar falë përpjekjeve të veta. Një grua e divorcuar, nuk ka frikë të largohet nga e kaluara.

Më shumë paqe rreth saj

Diskutimet me partnerin marrin fund dhe paqja është ajo që mbretëron në mënyrë supreme. Ndërgjegjja e saj është e qetë dhe ajo e di se mund t’i kushtohet vetes, sepse më në fund lufta ka përfunduar.

Forca e jashtme

Një divorc hap një fazë në të cilën një grua ndjen nevojën për të pëlqyer veten. Kjo është arsyeja pse ajo fillon të punojë për të kënaqur më shumë veten. Ajo kujdeset për dietën e saj dhe fillon të ushtrojë aktivitet fizik. Pas fazës së parë depresive fillon rilindja. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat