Burrat përfitojnë më shumë nga martesa sesa gratë

Life style

Burrat përfitojnë më shumë nga martesa sesa gratë

Më: 12 tetor 2021 Në ora: 21:32
Foto ilustrim

Eksperti i shkencës së sjelljes dhe eksperti i lumturisë Paul Dolan beson se gratë beqare pa fëmijë janë më të lumtura se kushdo tjetër. “Martesa përfiton shëndetin mendor dhe fizik të burrave më shumë sesa gratë. Burrat e martuar adoptojnë një mënyrë jetese më pak të rrezikshme, më të shëndetshme dhe bëhen më efikase në punë. Gratë e martuara, nga ana tjetër, të paktën ato të moshës së mesme, janë në rrezik më të madh të çrregullime mendore dhe fizike sesa moshatarët e tyre të pamartuar”, beson Paul.

Gjithashtu, ky ekspert rregullisht paraqet pikëpamjet e tij në ligjërata në të gjithë botën, dhe disa kohë më parë në një leksion të tillë ai deklaroi: “Nëse jeni burrë, me siguri duhet të martoheni; nëse jeni grua, mirë, mos u shqetësoni”, i tha ai turmës.

Dolan tha gjithashtu se "dëshira për t’u qetësuar dhe krijuar një familje mund të ketë një ndikim negativ në mirëqenien e grave. Sidoqoftë, kjo është e kundërta për burrat, sepse ata përfitojnë nga martesa sepse atëherë ekziston mundësia që ata të qetësohen dhe të ndërmarrin më pak rreziqe. Nëngrupi më i shëndetshëm dhe më i lumtur i popullatës janë gratë që kurrë nuk janë martuar apo kanë pasur fëmijë”, tha ai.

Emily Grandi, një profesoreshë në Universitetin e Essex, gjithashtu ka një mendim të ngjashëm. Ajo beson se gratë e martuara janë të mbingarkuara me seks në shtëpi, detyrime rreth fëmijëve dhe shtëpisë, dhe shpesh “tërheqin” barrën emocionale.

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat