Ministria e Shëndetësisë: Programi për dhurimin e gjakut është rritur për 10 milionë denarë - Bota Sot
Ministria e Shëndetësisë: Programi për dhurimin e gjakut është rritur për 10 milionë denarë

Maqedonia

Ministria e Shëndetësisë: Programi për dhurimin e gjakut është rritur për 10 milionë denarë

Më: 14 qershor 2019 Në ora: 16:07
Ministria e Shëndetësisë

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se po përgatit një program të posaçëm për organizimin dhe promovimin e dhurimit të gjakut në vend çdo vit, që është 25 milionë denarë këtë vit dhe rritet me 10 milionë denarë krahasuar me vitin e kaluar.

Në kuadër të këtij programi, thuhet se janë mbuluar aktivitetet që realizohen nga Kryqi i Kuq për edukim të vazhdueshëm shëndetësor dhe motivim të popullatës, përgatitjen e drejtpërdrejtë të veprimeve të dhurimit të gjakut, përgatitja e materialit informativ, vrojtimi dhe përgatitja e listave të dhuruesve potencialë të gjakut, pjesëmarrja e vullnetarëve, prova të veprimeve të dhurimit të gjakut, si dhe dhënien e mirënjohjeve për dhuruesit e gjakut.

Dhurimi i gjakut ruan jetën dhe përmirëson shëndetin. Dhurimi i gjakut është vullnetare, anonim dhe i lirë. Çdo person i shëndetshëm nga mosha 18-65 vjeç mund të jetë dhurues i gjakut. Gjaku gjithashtu mund të jepet nga një person nën moshën 18 vjeç me lejen e prindërve ose përfaqësuesit ligjor, domethënë kujdestarit.

Më 14 qershor, Dita Botërore e Donatorëve të Gjakut, të rrisim ndërgjegjësimin për dhurimin e gjakut, për të treguar solidaritetin tonë dhe njerëzimin duke u kujdesur për njëri-tjetrin. Dhurimi i gjakut është i dobishëm sepse gjithashtu do të kontrolloni shëndetin tuaj, thonë ata nga Ministria e Shëndetësisë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat