Doktrinë tjetër e mbrojtjes i duhet Kosovës

Opinione

Doktrinë tjetër e mbrojtjes i duhet Kosovës

Nga: Jakup Krasniqi Më: 9 tetor 2019 Në ora: 19:38
Jakup Krasniqi

Kosovës i duhet doktrinë tjetër mbrojtjeje, jo doktrina e Ushtrisë profesionale, por një doktrinë mbrojtëse e ngjashme me atë të Zvicrës.

Pse?

Kosova nuk ka mundësi financiare për ushtrinë profesionale e cila është shumë e kushtueshme. Nëse Zvicra nuk ka mundësi për ushtri profesionale me qindra miliard buxhet në vit, prej nga Kosova mund ta mbaj një ushtri profesionale me 2-3 miliard?

Kjo çështje duhet të fillon të diskutohet e të merret vendimi adekuat për ketë çështje. Pasi Kosova kohë më parë me ligj e bëri ushtrinë, koha është që të merremi vesh është për doktrinën e mbrojtjes.

Me ushtri profesionale, Kosova nuk mund ta mbroj vetveten. Kjo duhet të na jetë e qartë. Gjithashtu me qeverisjen e deritashme Kosova nuk ofron kur farë mbrojtje afatgjate.

Koha është për një diskutim serioz për ketë çështje. Kosovës i duhet një ridistinim tjetër i Buxhetit të Shtetit. Ndërtimi i autostradave sado i rëndësishëm qofshin, mbrojtja duhet të dali në rend të parë dhe në ketë plan duhet një strategji e përbashkët me Shqipërinë.

Te dy vendet tona për ketë çështje duhet të koordinohen, pasi nuk kanë kapacitete financiare për ushtri profesionale.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat