"Jemi këtu e në Kinë larg Europës", të rinjtë shqiptarë pesimistë për integrimin

Shqipëria

"Jemi këtu e në Kinë larg Europës", të rinjtë shqiptarë pesimistë për integrimin

Më: 9 maj 2021 Në ora: 15:14
Foto ilustrim

Që prej Qershorit te vitit 2014, ku Shqipëria mori statusin e vendit kanditat për në BE, po bëhen përpjekje e reforma të rendësishme për integrimin e vendit.

Por në Ditën e Europës dhe kur kanë kaluar dy javë nga zgjedhjet parlamentare, të rinjtë shqiptarë e shohin me pesimizëm këtë proces.

Ata shpreh se Shqipëria është shumë larg dhe i duhet ende shumë punë.

"Jemi këtu e në Kinë larg."

"Jemi akoma larg për arsye se nuk veprojmë dhe nuk mendojmë si europianët. Kemi edhe shumë gjëra të tjera për të bërë."

"Jemi shumë larg, partitë luajnë me njëra-tjetrën, katër vjet bën koalicion me njërin dhe 4 vjet me tjetrin. Luajnë me qytetarët, me votat. Me të gjitha. Si shoqëri jemi larg, qeveria është shumë më shumë larg."

Problemet që ka Shqipëria në fusha të ndryshme sipas të rinjve bëhen pengesë për integrimin në Bashkimin Europian.

"Këtu secili mendon për vete, ku e ku të përfitojnë, askush nuk e ngre zërin."

Ka dhe nga ata që shprehen optimist dhe besimplotë në prekjen e ëndrrës europiane.

"Jemi shumë afër Europës. Me kalimin e kohës gjërat do të rregullohen."

Vit pas viti Komisioni Evropian mat periodikisht progresin e Shqipërisë në përmbushjen e agjendës evropiane nëpërmjet raporteve të progresit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat