Urtësia e TAO: mësoni artin e heshtjes për të qenë më të fortë dhe vetvetja - Bota Sot
Urtësia e TAO: mësoni artin e heshtjes për të qenë më të fortë dhe vetvetja

Life style

Urtësia e TAO: mësoni artin e heshtjes për të qenë më të fortë dhe vetvetja

Më: 20 korrik 2019 Në ora: 17:59
Ilustrim

Mendoni se çfarë do të thoni para hapjes së gojës.

Jini të shkurtër dhe të saktë, merrni në konsideratë faktin se çdo herë që thoni një fjalë, lëshoni një pjesë të vetes tuaj.

Mësoni të zhvilloni artin e të folurit pa humbur energji.

Asnjëherë mos bëni premtime që nuk mund t’i mbani.

Mos u ankohuni ose mos përdorni fjalë që projektojnë imazhe negative, sepse gjithçka që shprehni me fjalë do t’i kthehet mbrapsht.

Nëse nuk ka asgjë të mirë, të vërtetë dhe të dobishme për të thënë, është më mirë mos flisni.

Mësoni të jeni si një pasqyrë: vëzhgoni dhe reflektoni energji.

Universi është shembulli më i mirë i një pasqyre që natyra na ka dhënë, sepse pranon pa kushte mendimet, emocionet, fjalët dhe veprimet tona dhe na dërgon pasqyrimin e energjisë sonë nëpërmjet rrethanave të ndryshme që lindin në jetën tonë.

Nëse identifikoni veten në sukses, do të keni sukses. Nëse identifikoheni në dështim, do të dështoni. Kështu, mund të vërejmë se rrethanat që përjetojmë janë thjesht manifestime të jashtme të përmbajtjes së bisedës sonë të brendshme.

Mësoni të jeni si universi, dëgjoni dhe reflektoni energjinë pa shfaqur emocione negative dhe të paskrupullta.

Si pasqyrë ju keni një fuqi mendore të heshtur dhe duke shmangur imponimin e mendimeve tuaja personale, reagimeve të tepruara emocionale, ju keni mundësinë të keni një komunikim të sinqertë dhe fluid.

Mos i jepni vetes shumë rëndësi dhe jini të përulur, sepse sa më shumë të përpiqeni të dukeni superior, inteligjent dhe arrogant, aq më shumë burgoseni në imazhin tuaj dhe jetoni në një botë tensionesh dhe iluzionesh.

Jini të matur, ruani jetën tuaj të brendshme. Në këtë mënyrë ju do të jeni të lirë nga ndikimi i mendimeve të të tjerëve dhe do të keni një jetë paqësore dhe dashamirëse, një frymë të padukshme, misterioze, të papërcaktuar, të padepërtueshme si TAO.

Mos konkurro me të tjerët, toka ofron atë që është e nevojshme për secilin prej nesh.

Ndihmoni të tjerët që të kuptojnë virtytet dhe cilësitë e tyre, për të ndriçuar.

Shpirti konkurrues rrit egon dhe në mënyrë të pashmangshme krijon konflikte. Besoni në vetvete. Ruani paqen e brendshme, mos hyni në hutimin dhe tradhtinë e të tjerëve.

Mos komprometoni lehtë, duke vepruar me ngut, pa qenë thellësisht i vetëdijshëm për situatën. Gjeni një moment heshtjeje të brendshme për të shqyrtuar gjithçka që paraqitet dhe vetëm atëherë merrni një vendim. Në këtë mënyrë do të zhvilloni besimin në veten tuaj dhe në Urtësi.

Nëse ka diçka që nuk e dini ose nuk keni një përgjigje, pranojeni atë. Mosnjohja është irrituese për një ego që gjithmonë dëshiron të dijë çdo gjë, e cila gjithmonë ka të drejtë dhe jep mendimin e saj personal. Por në realitet, egoja nuk di asgjë, thjesht pretendon të dijë me të tjerët.

Shmangni gjykimin ose kritikimin

TAO është i paanshëm në gjykimet e tij: nuk kritikon askënd, ka një dhembshuri të pafundme dhe nuk njeh paqartësinë.

Sa herë që gjykoni dikë, e vetmja gjë që bëni është se shprehni mendimin tuaj personal dhe kjo është humbje e energjisë, është zhurmë e pastër. Gjykimi është një mënyrë për të fshehur dobësitë tona.

Çdo gjë që ju pengon me të tjerët është një projeksion i asaj që nuk ka fituar në vetvete. Zgjidhni të gjitha problemet dhe përqendrohuni në energjinë e jetës tuaj.

Kujdesuni për veten, mos e mbroni atë. Kur përpiqesh të mbrosh veten, i jep shumë rëndësi fjalëve të të tjerëve, nga më shumë forcë në agresionin e tyre. Nëse pranoni të mos mbroheni, tregoni se opinionet e të tjerëve nuk ndikojnë tek ju, ata janë thjesht mendime.

Heshtja jote e brendshme ju bën të pasigurt. Përdoreni rregullisht heshtjen për të edukuar egon tuaj që ka zakon të keq të flasë gjatë gjithë kohës.

Praktikoni artin e heshtjes. Qëndroni disa orë pa folur. Ky është një ushtrim i shkëlqyeshëm për të mësuar dhe njohur universin e pakufizuar TAO.

Ju do të zhvilloni në mënyrë progresive artin e të folurit pa folur dhe natyrën tuaj të vërtetë. Brendësia do të zëvendësojë personalitetin tuaj artificial, duke lënë dritën e zemrës suaj dhe fuqinë e mençurisë së heshtjes. Falë kësaj forme, ju do të tërhiqni gjithçka që ju nevojitet për realizimin e lirisë tuaj të plotë…

Megjithatë, duhet të jemi të kujdesshëm që egoja të mos depërtojë …

Fuqia mbetet kur egoja qëndron e qetë dhe e heshtur.

Nëse egoja imponon veten dhe abuzon me këtë Fuqi, ajo do të bëhet një helm, i cili shpejt do ta helmojë atë. Jini të qetë, kultivoni fuqinë tuaj të brendshme. Respektoni jetën e gjithçkaje që ekziston në botë.

Mos e detyro, manipulo ose kontrollo tjetrin.

Bëhuni Mësuesi i vetes tuaj dhe lërini të tjerët të jenë ata që duan të jenë. Jeto pas rrugës së shenjtë të TAO.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat