5 këshilla se si t’i bëni fëmijët tuaj të respektojnë rregullat - Bota Sot
5 këshilla se si t’i bëni fëmijët tuaj të respektojnë rregullat

Life style

5 këshilla se si t’i bëni fëmijët tuaj të respektojnë rregullat

Më: 10 korrik 2020 Në ora: 11:12
Ilustrim

Fëmijët ndryshojnë jetën tonë, na plotësojnë dhe na sjellin shumë gëzim. Sidoqoftë, nganjëherë ata dinë të na bëjnë të humbasim durimin, veçanërisht kur nuk respektojnë rregullat e vendosura nga nëna dhe babai. Kjo mund të jetë më se normale në një familje, megjithatë kur mosbindja nuk është më një përjashtim, por një rregull, është e nevojshme të ndërhyhet për të rivendosur ekuilibrin e familjes.

Është e qartë që askush nuk ka një manual ose një udhëzues të përsosur prindërimi që ata të mund ta aplikojnë, sepse edukimi i fëmijëve është një gjë komplekse dhe personale që bazohet në një marrëdhënie mes dy personave. Sidoqoftë, për të mos lejuar që fëmija juaj të fitojë të gjitha betejat, ju mund të vini në praktikë këto rekomandime, të cilat me siguri do t’ju ndihmojnë.

Udhëzime të thjeshta dhe të qarta. Shpjegojuni fëmijëve tuaj rregullat e shtëpisë dhe veprimet, thjesht dhe qartë. Pa bërtitur, por përkundrazi, me një ton miqësor.

Një hap në një kohë. Mos e mbushni kokën e fëmijës suaj me rregulla ose imponime, përkundrazi, herë pas here shpjegojuni fëmijëve tuaj se çdo veprim korrespondon me një pasojë, madje edhe për mirë. Dhe mos harroni ta lavdëroni atë për çdo rregull që respekton.

Regjistri i pikëve. Nëse fëmijët tuaj janë veçanërisht të gjallë, mund të jetë e dobishme të mbështeteni në teknikat e sjelljes, të tilla si mbajtja e një regjistri për pikat pozitive dhe negative, në bazë të të cilave do të ketë edhe çmime ose jo.

Dënimet. Shmangni ndëshkimet, fëmija mund të bindet, por mund edhe të përkeqësohet.

Asnjë ndërhyrje. Mundohuni të shmangni, sa më shumë që të jetë e mundur, ndërhyrjet nga të afërmit e tjerë, informojini ata për atë që po përpiqeni të arrini dhe kërkoni nga ata që të jenë në përputhje me planin.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat