Një dedikim për ju që nuk kujdeseni asnjëherë për veten, por gjithmonë mendoni për të tjerët

Life style

Një dedikim për ju që nuk kujdeseni asnjëherë për veten, por gjithmonë mendoni për të tjerët

Më: 11 gusht 2020 Në ora: 23:41
Ilustrim

Dhe dedikim vetëm për ju që nuk kërkoni pothuajse asnjëherë asgjë, sepse ju gjithmonë mendoni për të tjerët dhe jo për dëshirat dhe prioritetet tuaja. Për ju që keni një zemër kaq të madhe që nuk mund të mbani gjithçka për vete dhe jepni pa menduar për shpërblimin, pa kërkuar detyrën.

Për ju që nuk e dini fjalën egoizëm, që nuk bëni llogari, që gjithmonë nuk i vlerësoni alternativat, që nuk fshiheni si një qenie e padukshme, por gjithmonë arrini të jepni dorën, për të kapur një mundësi. Për ju që nuk e dini shprehjen keqardhje, që edhe përballë mjerimit dhe mungesës së ndjeshmërisë, grumbulloni zhgënjimin dhe filloni përsëri si më parë.

Për ju që dikush iu përcakton si të mirë, ndërsa dikush tjetër mendon se jeni i dobët, i nënshtruar, pa ditur vlerën e dhuratës, gjestin fisnik të ndihmës, virtytin e mirënjohjes. Për ju që duket se vini nga një vend i largët, që nuk ndaleni së buzëqeshuri për t’i lumturuar të tjerët, që tallen me ju, kur ju lavdërojnë pak.

Për ju se ju nuk dini ndonjë mënyrë tjetër të jetës, se ju jeni një person i rrallë në këtë botë çnjerëzore, në këtë shoqëri që duket plastike… Unë ju kërkoj të mendoni pak. Kërkoj që të merrni parasysh lodhjen tuaj, të dini se si t’i largoni disa, të njihni se kush meriton me të vërtetë, krahasuar me ata që spekulojnë në mirëbesimin tuaj.

Jo të mohoni veten, as të jeni ndryshe nga ajo që jeni. Por për të mbrojtur botën tuaj të mrekullueshme që vjen e gjallë brenda jush, për të mbrojtur ndjeshmërinë tuaj të jashtëzakonshme nga goditjet e jetës.

Për të shmangur pak nga zhgënjimet, krimet, mosmirënjohjen e atyre që vetëm dinë të kërkojnë dhe kurrë nuk japin.

Po të kushte shumë njerëz si ju dhe me zemrën tuaj dhe persona që e kuptojnë vlerën tuaj, bota jonë do të ishte në gjendje të bëhej pak më shumë si ti.

Një përkushtim për ju, që jeni intensiv, të gjallë, delikat. Për ju që gjithmonë arrini të merrni një hap prapa, duke vënë para çdo gjë, gjithë zemrën dhe disponueshmërinë tuaj.

Për ju… si një gjest nderimi, respekti, që nuk e prisni dhe nuk mendoni se e meritoni. Për ju… që shikoni jetën me sy të ndritshëm. Ndërsa zemra juaj rreh në gjithë botën…

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat