Simboli që zgjidhni, ju tregon fazën e jetës, në të cilën keni hyrë

Life style

Simboli që zgjidhni, ju tregon fazën e jetës, në të cilën keni hyrë

Më: 21 nëntor 2020 Në ora: 20:25
Foto ilustrim

Ndërsa kalojmë nëpër faza të ndryshme të jetës, personalitetet tona kalojnë nëpër shumë ndryshime të qëndrueshme. Kjo është pjesë e përvojës njerëzore dhe askush nga ne nuk mund ta shmangë atë edhe nëse e provojmë.

Disa mund të jenë të bllokuar në një fazë më shumë se të tjerët. Interesant është fakti që këto faza të jetës nuk varen nga sa vjeç është një person për ndodhjen e tyre. Ju mund të hyni në to në çdo moshë pasi mosha nuk ka asnjë ndikim. Sipas Carl Jung, një psikiatër dhe psikoanalist nga Zvicra dhe një nga figurat më me ndikim në fushën e psikologjisë, këto faza varen nga personalitetet tona individuale dhe rrugët që duhet të ndjekim.

Për të mësuar më shumë në lidhje me fazën e jetës suaj që keni hyrë për momentin, hidhni një vështrim në të gjitha këto simbole dhe zgjidhni atë që shkon më shumë me ju.

Besojini instikteve dhe nënvetëdijes tuaj për t’ju treguar zgjedhjen e duhur. Pasi të keni gjetur simbolin, vazhdoni më poshtë për të lexuar më shumë rreth kuptimit të tij.

1. Faza atletike

Më të papjekurat nga të gjitha fazat e ndryshme të jetës, tiparet që gjenden më së shpeshti tek ata që aktualisht po kalojnë fazën e atletit janë vetë-fiksimi dhe narcizmi. Është një kohë kur njerëzit shqetësohen së tepërmi për pamjen dhe figurën e tyre dhe u kushtojnë më pak rëndësi gjërave të tjera.

Për shkak të papjekurisë së tyre, njerëzit në këtë fazë jetojnë sikur universi rrotullohet rreth tyre. Ata janë të verbër ndaj luftës së të tjerëve dhe meqenëse kjo është gjithashtu një fazë egoiste, ata as nuk interesohen të dinë për këtë.

Për ironi të fatit, megjithëse narcizmi është një tipar kryesor i kësaj fytyre, po kështu janë edhe vetëkritika dhe mungesa e vetëvlerësimit. Megjithëse janë dy ekstreme, ato shkojnë krah për krah gjatë fazës së atletit. Ose egoja e personit është më e madhe se jeta ose ata nuk kanë besim te vetja. Ata vazhdimisht mendojnë për pamjen e tyre edhe nëse kanë bërë ndonjë gabim në mënyrën që kanë zgjedhur të paraqesin veten e tyre. Zakonisht, njerëzit në adoleshencë janë në këtë fazë, por kjo është gjithashtu e vërtetë edhe për ata që janë rritur nga narcizistët. I pari është më i fiksuar pas vetes por të dytët janë shumë të prirur për autokritikë.

2. Faza e luftëtarit

Duke e lënë fazën atletike, njerëzit zakonisht lëvizin në fazën e luftëtarit. Ka më shumë pjekuri në këtë fazë pasi ata mësojnë se janë përgjegjës për pasojat e veprimeve të tyre dhe gjithashtu njohin përgjegjësinë e tyre ndaj njerëzve përreth tyre.

Simboli për fazën e luftëtarit nënkupton fillimin e të mësuarit. Ne mësojmë të zbatojmë njohuritë që kemi qenë të privilegjuar të marrim dhe t’i përdorim ato për të përmirësuar veten dhe botën përreth nesh. Disa nga mësimet mund të jenë të ashpra, por ato janë njëlloj të domosdoshme.

Suksesi, ambiciet dhe përpjekja për të përmbushur qëllimet e dikujt karakterizojnë gjithashtu këtë fazë. Kjo quhet faza e luftëtarit, pasi mësojmë të bëhemi luftëtarë në të gjitha kuptimet e fjalës. Ne fillojmë të mësojmë qëllimin tonë në këtë planet dhe mënyrat e arritjes së këtij qëllimi. Dalëngadalë planet tona për të ardhmen fillojnë të kristalizohen dhe ne përjetojmë një rritje të madhe personale. Motivimi i kërkuar për të nxitur më shumë vetveten për të parë ato plane që dalin në dritë gjendet gjithashtu në këtë fazë dhe mençuria që mësoni do të jetë e paçmuar më vonë.

3. Faza e deklaratës

Duke vepruar që ne të maturohemi me hapa të mëdhenj, faza deklarative ju çon shumë më larg se dy të mëparshmet dhe mund të jetë e vështirë të tretet i gjithë ky ndryshim me një lëvizje. Kjo është faza e jetës që ka për qëllim që ju të sillni pasardhësit tuaj në jetë. Në fazën e mëparshme, ju mësuat të merrni përgjegjësinë për veten dhe të tjerët, kështu që tani është koha që ju t’iu besohet kujdesi për një jetë tjetër. Mund të jetë e frikshme, por është gjithashtu një kohë shumë emocionuese.

Më shumë sesa thjesht të kesh fëmijë dhe t’i rrisësh ashtu si duhet, kjo fazë të bën gjithashtu të mendosh se çfarë po lë pas për ta. Ju do të kuptoni rëndësinë e lënies atyre një trashëgimi për të cilën ata mund të krenohen. Pra, është koha e duhur për të shqyrtuar të gjitha arritjet tuaja të së kaluarës dhe si ato kanë ndikuar në jetën tuaj dhe veçanërisht në jetën e atyre që ju interesojnë. Ndërsa dëshironi që fëmijët tuaj të jenë një meritë për ju, ju gjithashtu dëshironi të siguroheni që jeni lloji i prindit që ata mund të krenohen dhe ju jeni gati të bëni ndryshimet e nevojshme që kjo të ndodhë.

4. Faza shpirtërore

Duke ardhur në fazën e fundit që do të përjetohet në këtë jetë, kjo është faza e shpirtit. Tani kemi arritur të kuptojmë se gjithësia ka më shumë sesa gjërat që kemi gjetur në këtë botë materiale. Ndërsa pasuria, marrëdhëniet, objektet e bukura dhe sukseset kanë qenë të gjitha të rëndësishme, shpirtërorja juaj fillon të marrë përparësi mbi gjithçka tjetër. Tani më shumë se kurrë, ju e ndjeni lidhjen tuaj me universin.

Njësia jonë me Shpirtin gjithëpërhapës ngadalë zgjerohet në vetëdijen tonë dhe ne bëhemi të vetëdijshëm se jemi thjesht qenie energjie që udhëtojnë nëpër hapësirë. Ashtu si energjia, edhe jeta nuk ka as fillim dhe as fund. Pavarësisht gjithçkaje udhëtimi do të duhet të vazhdojë. Pasi të keni hyrë në paqen e thellë të shpirtit, jeta juaj do të përqendrohet në ndriçimin e dritës tuaj në vendet më të errëta dhe në ofrimin e ushqimit dhe dhembshurisë pa pritur asgjë në këmbim. Do ta gjeni veten duke arritur të mësoni dhe udhëzoni të tjerët në mënyrë që edhe ata të hyjnë në këtë fazë. Është një fund por është gjithashtu një fillim i ri dhe i gëzueshëm.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat