Mashtrimi i bashkëshortit? 10 të dhëna teknike për të gjetur prova

Life style

Mashtrimi i bashkëshortit? 10 të dhëna teknike për të gjetur prova

Më: 11 maj 2021 Në ora: 23:19
Ilustrim

Vitet e martesës do të grijnë instinktet e një bashkëshorti dhe ne shpesh dimë kur diçka duket qesharake. Telefonat inteligjentë, tabletët, kompjuterët dhe teknologjia inteligjente thithin prova kurorëshkelëse si një sfungjer. Sapo të zgjohen dyshimet, një shteg dixhital mund të përmbajë shumë të dhëna për një dallim të mundshëm.

Kur kërkoni për prova të një mashtruesi, partnerët mund të gërmojnë shumë duke parë se çfarë ose kush kërkon një person në ueb dhe media sociale. Në Facebook, ju mund të shihni secilin person që dikush ka kërkuar nëse e dini sekretin.

Më lejoni të jem i qartë: Gjëja më e mirë që mund të bëni është të zhvilloni një bisedë të sinqertë me bashkëshortin/en tuaj për martesën tuaj. Terapia e çifteve mund të bëjë mrekulli, dhe gjatë kësaj pandemie, vizitat virtuale ka të ngjarë të mbulohen nga sigurimi juaj shëndetësor. Është gjithashtu një ide e mirë që të konsultoheni me një avokat për t’u siguruar që nuk shkelni ndonjë ligj federal ose shtetëror.

Mesazhe sekrete të fshehura në skedarë audio ose fotografikë

Është punë e lehtë për të ngulitur një imazh në një skedar audio ose foto fshehurazi. Ju mendoni se është një këngë e njohur ose një pamje peisazhi, por një pozë me avull mund të fshihet pas notave dhe pemëve.

Mjetet si OurSecret ose QuickStego e bëjnë këtë punë me anë të klikimeve për mashtruesit e rastësishëm. Snoop zakonisht nuk dyshon për asgjë të pazakontë. Dosjet duket të jenë të zakonshme. Ju duhet të dini një goditje të lehtë të çelësit ose kod për të zhbllokuar skedarët.

Nëse bashkëshorti juaj papritmas interesohet për muzikë ose fotografi, kjo mund të jetë një e dhënë.

Dokumente speciale në internet

Zakon më i rrezikshëm për mashtruesit është dërgimi i fotove dhe videove. Këto media mund të erëzojnë gjërat, por ato janë prova e gjallë e një afere. Materiale të tilla mund të përdoren si prova në procedurat e divorcit – veçanërisht nëse një burrë ose grua e tradhtuar mund të kursejë ose shkarkojë kopje.

Mashtruesit dihet se krijojnë dokumente në internet të Google ose skedarë Microsoft 365 që duken të pafajshëm derisa të hapen. Emri i skedarit mund të jetë, për shembull, “Qëllimet e tremujorit të tretë”. Kur skedari hapet, faqja e parë duket të jetë një bandë e korporatave.

Por lëvizja poshtë zbulon qëllimin e vërtetë të skedarit. Kjo është, dokumenti në internet është një mënyrë klandestine për të ndarë shënime, foto dhe video me dikë tjetër.

Kontrolloni shërbimet cloud

Për të mbajtur të fshehta imazhet dhe videot, mashtruesit mund të përdorin gjithashtu një shërbim të veçantë cloud. Për shembull, Keepsafe Photo Vault është krijuar për të ruajtur këto skedarë mediash dhe për të parandaluar qasjen e të tjerëve në to. Shumë klientë e përdorin Keepsafe për arsye pune ose personale, por nëse vini re se bashkëshorti juaj ka një llogari Keepsafe dhe nuk mund ta kuptojë pse, ju mund të jeni në diçka.

Dy shërbime të ngjashme janë Vault dhe Hide It Pro, të cilat janë krijuar për të ruajtur foto dhe video dhe për t’i mbrojtur ato me një PIN. Ata gjithashtu funksionojnë në mënyrë të ngjashme me shërbimet cloud si Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive dhe iCloud i Apple, por siguria është përparësia e tyre kryesore.

Sigurohuni që të mendoni jashtë kutisë së re online. Kontrolloni Amazon Prime sepse edhe ky shërbim ju jep një vend për të ruajtur fotot tuaja.

Një telefon i fshehur ose i mbyllur

Shumë njerëz i kthejnë telefonat e tyre nga të tjerët për të mbrojtur privatësinë e tyre. Sidoqoftë, shumica prej nesh nuk ua fshehim telefonat bashkëshortëve. Ky gjest është delikat, por mund të sugjerojë biseda të paligjshme me tekst. Mashtruesit shpesh janë mbrojtës ndaj telefonave të tyre; ata nuk ndajnë fjalëkalimet e tyre, dhe madje ata ndryshojnë fjalëkalimet e tyre për të mbajtur sekret përmbajtjen e telefonave të tyre.

Njoftimet me push janë një makth për bashkëshortët e pabesë, sepse ato mund të tregojnë copa bisedash nga tekste, email, e kështu me radhë, që mund të inkriminojnë të dy palët. Të vëresh një njoftim të dyshimtë të shtytjes, apo edhe të vëresh mungesën e papritur të tyre, mund të jetë sugjerues.

Një telefon dhe kartë SIM e dytë

Një mënyrë e thjeshtë për të mbajtur të ndara dy jetë romantike është të blini dy telefona të veçantë. Në atë mënyrë, mashtruesi nuk ngatërrohet dhe i dërgon mesazhe personit të gabuar gabimisht. Ekzistenca e këtij telefoni të dytë është gjithashtu një përgjegjësi, edhe nëse përshkruhet si një telefon “pune” ose “urgjence”.

Një teknikë tjetër është blerja e një karte SIM të veçantë, e cila mund të fiket nga telefonat që janë “prishur në burg”. Kjo është shumë punë dhe nuk ka gjasa për shumicën e mashtruesve, por nëse gjeni një kartë SIM të shtrirë përreth, mund të jeni në gjendje të nxirrni të dhënat e saj duke e futur në një telefon tjetër.

Çdo shënim i ri për njerëzit ose kompanitë që nuk i njihni mund të jetë mashtrim. Telefononi në numër dhe shikoni kush përgjigjet. Ashtë një ide e mirë të bllokoni numrin tuaj.

Kontrolloni vendndodhjet e telefonit

Ndërsa bëhemi më të varur nga GPS, ju gjithashtu mund të dëshironi të hidhni një vështrim në historikun e vendndodhjes së bashkëshortit tuaj. Për përdoruesit e Google, opsioni i menusë “destinacionet e mëparshme” në sistemin e navigimit mund të tregojë lëvizjet e bashkëshortit tuaj; për përdoruesit e Android, funksioni Google Timeline (që gjendet në aplikacionin Google Maps ose Google Maps online) funksionon në mënyrë të ngjashme.

Nëse bashkëshorti juaj përdor një iPhone, ka një vend ku sigurisht do të kërkoni. Shumë njerëz as nuk e dinë se ekziston kjo thesar i gjurmuar.

Ju mund të gjeni vendndodhjet e shpeshta të një përdoruesi të iPhone në  Cilësimet,  Privatësia,  Shërbimet e Vendndodhjes,  Shërbimet e Sistemit dhe më pas  Vendndodhjet e rëndësishme. Duhet një përpjekje e drejtë për të çaktivizuar ose fshirë vazhdimisht këto lloje të cilësimeve, kështu që nëse nuk janë të mira, ka të ngjarë të gjeni diçka.

Ju mund të dëshironi ta fikni këtë veçori në telefonin tuaj nëse kjo praktikë ju tërheq.

Gjeni telefonat e tyre 

Shumë pajisje të njohura përdorin një formë të teknologjisë së vendndodhjes dhe shpesh është më e lehtë të kesh shërbimin të aktivizuar sesa ta çaktivizosh atë. Nëse bashkëshorti juaj përdor një pajisje Apple të lidhur me një llogari familjare dhe ka mundësuar ndarjen e vendndodhjes, ju mund ta lokalizoni pajisjen e tyre duke u futur në iCloud.com dhe duke klikuar në Find My iPhone ose duke përdorur aplikacionin Find My Friends.

Nëse bashkëshorti juaj përdor një telefon Android dhe është i regjistruar në Google në një kompjuter të përbashkët, mund të shkruani “Gjeni telefonin tim” në shiritin e kërkimit dhe do t’ju pajiset me vendndodhjen e telefonit. Shërbime të tjera të tilla si Life 360 ​​ofrojnë ndjekje të ngjashme.

Kërkoni çdo shkronjë të alfabetit

Mashtruesit do të duhej të ishin shumë budallenj për të mos pastruar historitë e kërkimit në shfletuesit e tyre. Nëse ata hyjnë në mënyrë rutinore në faqet e takimeve, veçanërisht në shërbimet e lidhjes si Ashley Madison dhe AdultFriendFinder, ata ndoshta do të mendojnë të mbulojnë gjurmët e tyre, përveç nëse u pëlqen të flirtojnë me fatkeqësi po aq sa të huajt tërheqës.

Mbushja automatike është më e vështirë për tu mbajtur mend. Motorët e kërkimit si Google bëjnë një punë të jashtëzakonshme duke supozuar parametrat tuaj të kërkimit, bazuar në gjithçka që keni kërkuar ndonjëherë më parë.

Nëse ndani një kompjuter me një bashkëshort të dyshuar, mund të keni ndërmend të shkruani “Megalodon” dhe në vend të kësaj, fjalët “numri i telefonit të shtëpisë Megan Granger” të shkëlqejnë nëpër fushë. Bëni këtë disa hapa më tej. Filloni të shtypni çdo shkronjë të alfabetit dhe shikoni se çfarë shfaqet.

Kontrolloni përdorimin e baterisë

Mashtruesit zakonisht përdorin një telefon sepse është i lehtë për tu fshehur dhe gjithmonë i arritshëm. Ju mund të mësoni shumë për një person duke parë kohën e ekranit të telefonit të tij dhe përdorimin e baterisë.

Në një iPhone, hapni  Cilësimet,  Koha e Ekranit dhe më pas, Shihni Gjithë Aktivitetin. Do të shihni se cilat aplikacione janë përdorur dhe për sa kohë.

Në Android, hapni  Cilësimet,  Kujdesin e Pajisjes dhe  Baterinë. Midis statistikave, do të shihni një listë të aplikacioneve të përdorura, kohën e përdorur dhe përdorimin total të baterisë në përqindje.

Kaloni te ‘koshi’

Artikujt dixhitalë të fshirë zakonisht nuk janë zhdukur kurrë përgjithmonë. Koshi i plehrave ose riciklimit të një kompjuteri ruan sendet derisa koshi të boshatiset. Shërbimet në re si DropBox ju lejojnë të riktheni artikujt nga koshi.

Email-et e fshirë grumbullohen në koshin e plehrave derisa të zbrazen. Postat zanore në një iPhone janë fshirë, por ato mund të merren. Edhe aplikacionet e fshira nga një telefon mund të rikthehen. Nëse jeni duke përdorur shërbime të transportuesit, postat zanore mund të jenë të disponueshme në faqen e saj.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat