Çfarë thonë fotografitë tuaja për juve?

Life style

Çfarë thonë fotografitë tuaja për juve?

Më: 14 qershor 2021 Në ora: 14:50
Foto Ilustrim

Ja se çfarë thonë fotot e ndryshme që një person poston në rrjetet sociale.

Mediat sociale janë vendi ku njerëzit ndërtojnë një jetë për t’ia treguar rrethit të tyre të ‘miqve’ që mund të mos përputhet aspak me realitetin.

Selfie, foto në grup dhe poza të lezetshme postohen për një arsye që shpesh nuk është e qartë as për ata që i botojnë, për shkak të një natyre psikologjike dhe të fshehur në nënndërgjegje.

Selfie me kafshët
Nuk është e pazakontë të shohësh fotografi të njerëzve që fotografojnë veten e tyre me kafshë ose vendosin në profil foton e një kafshe: fotografimi i vetes me një qenush ose me një kafshë që frymëzon butësi është një simptomë e sentimentalitetit dhe papjekurisë. Ata që zgjedhin si foto të profilit imazhin e një kafshe agresive, të lidhur në mënyrë simbolike me forcën (luanët, tigrat, panterët ose qentë e racave të mëdha), është sepse duan të duken të fortë, njësoj si ata.

Selfie në pasqyrë, në ashensor
Bollëku i kësaj lloj selfie zbulon një nevojë të përhapur për njohje dhe miratim nga audienca sociale: kjo lloj foto postohet gjithashtu nga ata që tregojnë aspekte të përqendruara në vetvete, kotësi dhe narcizëm.

Selfie e një çifti
Është një mënyrë për të demonstruar ekzistencën e marrëdhënies ose vazhdimin e saj: jo domosdoshmërisht ata që publikojnë foto të këtij lloji janë me të vërtetë të dashuruar. Qëllimi, në fakt, është vetëm t’i thuash dikujt tjetër (ose të tjerëve në përgjithësi) se je i dashur, i vlerësuar dhe i dëshiruar.

Nëse zbuloni se keni një numër të madh fotografish dhe selfie të këtij lloji, duhet të pyesni veten ‘Pse duhet t’i postoj këto foto? Çfarë është ajo që unë dua t’u them të tjerëve me këto foto?’: Mos harroni se nëse postoni fotografi në rrjetet sociale kjo është për shkak se gjithmonë dëshironi t’u thoni diçka të tjerëve ose një personi të caktuar. Në këtë rast mund të jetë një lloj hakmarrje ndaj ish-it ose ndaj atyre që ju kanë lënduar romantikisht.

Selfie në grup
Një bollëk fotosh në grup që përshkruajnë momente argëtimi së bashku me njerëz të tjerë (miq?), mund të dëshmojnë edhe të kundërtën: një ndjenjë të zbrazëtisë dhe vetmisë. Të jesh pjesë e një grupi njerëzish mund të jetë gjithashtu një element që ushqen kotësinë e dikujt dhe postimi i fotove të këtij lloji mund të nënkuptojë ‘Unë jam zgjedhur të jem pjesë e këtij grupi njerëzish, kjo do të thotë se kam cilësi që dikush i vlerëson!’.

Fotografitë e fëmijëve
Ekzistojnë interpretime të ndryshme të publikimit të fotove të fëmijëve: nëse subjekti i fotos është përdoruesi si fëmijë, atëherë ky mund të jetë lodhur me jetën e tij si i rritur dhe duke postuar foto të tij si fëmijë, manifeston dëshirën e  të pavetëdijshme për t’u kthyer në fëmijëri dhe për të marrë të njëjtën vëmendje që ai merrte kur ishte fëmijë.

Nëse, nga ana tjetër, fëmijët janë fëmijët e tyre, postimi i fotove me ta është një mënyrë për të treguar arritjen historike: padyshim që qëllimi i jetës ishte të bëhesh prind dhe duke postuar foto të këtij lloji riafirmon se keni pasur sukses në këtë qëllim. 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat