Gjërat e zakonshme që i zhgënjejnë gratë

Life style

Gjërat e zakonshme që i zhgënjejnë gratë

Më: 26 shtator 2021 Në ora: 17:17
Foto ilustrim

Jeta martesore fillon me shpresa, por ndonjëherë kthehet në një grup fustrimesh që kërcënojnë stabilitetin e martesës.

Shumica e fustrimeve që prekin gratë pas martesës sillen rreth idesë së dhënies dhe egoizmit të palës tjetër.

Gruaja kujdeset, burri nuk kujdeset

Është e natyrshme që gruaja të vërejë nevojat e burrit dhe të bëjë përpjekje për t’i plotësuar ato, edhe pa e pyetur atë. duke u përpjekur për të shpëtuar prej tij. Nëse po kaloni këtë vuajtje, mos ndaloni së përmbushuri nevojat e burrit tuaj, por flisni me të për ndjenjat tuaja të zhgënjimit, mos mbani ndjenja negative brenda jush në mënyrë që ato të mos kthehen në një vullkan zemërimi dhe pakënaqësie, por flisni hapur për nevojat tuaja që burri juaj nuk i plotëson, ai mund të rimendojë metodën e tij të trajtimit me ju. Burri juaj mund t’ju thotë se ai nuk është një lexues i mendjes dhe prandaj nuk mund t’i vërejë vetë nevojat tuaja. Kjo është gjithashtu zhgënjyese, por mos u dorëzoni, flisni me të me qetësi se si e sheh të arsyeshme për të komunikuar me të për nevojat tuaja.

Burri nuk është romantik

Një grua ka nevojë për romancë, si për shembull ta befasojë atë në përvjetorin e martesës me një festë apo dhuratë të papritur dhe neglizhimi i burrit ndaj detajeve të tilla romantike e fustron gruan, dhe e shtyn atë të bjerë në grackën e krahasimit. Nëse vuani nga fakti që burri juaj nuk është romantik, mos e kritikoni ose mos e tallni, por flisni me të në mënyrë të sinqertë dhe tregojini atij për nevojën tuaj për romancë në jetën tuaj, dhe flisni me të për konceptin e tij të romancës, dhe çfarë mund të bëjë ai për ta përmirësuar atë. Edhe kur burri juaj përpiqet të bëjë ndonjë gjë romantike për ju, ju duhet të tregoni se jeni të lumtur dhe vlerësoni përpjekjet e tij, kështu që herën tjetër ai do të bëjë më shumë.

Burri nuk është dëgjues i mirë

Shumë gra vuajnë nga fakti që burri nuk dëgjon, qoftë për t’u ankuar, dëshirë apo shpresë, ai nuk dëgjon as kur gruaja e tij i thotë se është e pakënaqur me të. Nëse po përjetoni që burri juaj nuk po ju dëgjon, duhet të komunikoni me të në mënyrë të vendosur dhe të qartë dhe të përsërisni mesazhin tuaj për ta theksuar atë. Nëse keni provuar zgjidhjet e mëparshme dhe nuk ka përmirësim dhe akoma ndiheni të fustruar, kërkoni nga burri juaj që të shkojë me ju tek një këshilltar i marrëdhënieve martesore dhe nëse ai refuzon ju mund të shkoni vetëm në fillim, martesa juaj ia vlen përpjekja të ruajë stabilitetin e tij.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat