Arben Krasniqi emërohet Drejtor Teknik në Federatën e Basketbollit të Kosovës

Basketboll

Arben Krasniqi emërohet Drejtor Teknik në Federatën e Basketbollit të Kosovës

Më: 17 shtator 2020 Në ora: 14:09
Arben Krasniqi emërohet Drejtor Teknik në Federatën e Basketbollit të Kosovës

Bordi i Federatës së Basketbollit të Kosovës (FBK) më 17.09.2020 e ka emëruar Arben Krasniqin në pozitën e Drejtorit Teknik (Drejtor i Programeve të Basketbollit) në Federatën e Basketbollit të Kosovës.

Përgjegjësitë Kryesore të Drejtorit Teknik të FBK-së do të jenë: Të menaxhoj Programin Nacional të Certifikimit të Trajnerëve për FBK dhe SHTBK; Të zhvilloj dhe menaxhoj programin e trajnimit të trajnerëve të FBK-së; Të menaxhoj Qendrën Nacionale të Basketbollit dhe Akademitë e Basketbollit të krijuara në kuadër të kësaj qendre; Të koordinoj dhe menaxhoj të gjitha aktivitetet e shkollave dhe Universiteteve për FBK-në; Të koordinoj dhe menaxhoj Kampin Nacional të FBK-së për gjeneratat e reja.

Ndërkaq Drejtori Teknik i FBK-së do të jetë përgjegjës për zhvillimin dhe menaxhimin e pjesëmarrjes dhe të gjitha programeve të FBK-së, si dhe shërbimeve me përgjegjësi në fushën e: Zhvillimit të trajnerëve; Zhvillimit të lojtarëve; Qendrën Nacionale të Basketbollit; Zhvillimin e Akademive të Basketbollit; Masivizimin dhe promovimin e Mini-Basketbollit në të gjitha regjionet e Kosovës.

Arben Krasniqi, ish-basketbollist dhe ish-përzgjedhës i Kosova A, e ushtron zejen e trajnerit prej vitit 2003, ndërsa ka të përfunduar disa trajnime për trajnerë në nivel të lartë ndërkombëtar.

Ai ka udhëhequr disa skuadra kosovare, ndërsa suksesin më të madh e ka arritur me Prishtinën.

Krasniqi do të fillojë punën zyrtarisht me orar të plotë në zyre të FBK-së nga data 01.10.2020.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat